Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» έρχεται στην Πάτρα και θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Πάνθεον στη Γούναρη.

Πρόκειται για ένα ξεκαρδιστικό έργο των Άνταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και Ντάνιελ Σίνγκερ όπου παρελαύνουν όλοι σχεδόν οι ήρωες του κορυφαίου Άγγλου δραματουργού, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ενώ ταυτόχρονα μπερδεύεται η πλοκή των ξακουστών και χιλιοπαιγμένων έργων του όπως ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα», ο «Βασιλιάς Ληρ», το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», ο «Άμλετ», ο «Οθέλλος», κ.α.

Τη μετάφραση και σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, τα σκηνικά- κοστούμια η Βίκυ Ρουμπέκα, τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Κώστας Σουρβάνος και τη μουσική και διασκευή στίχων ο ράπερ Nivo.Στην παράσταση που είχε παιχθεί και παλιότερα ενώ ξανανέβηκε με επιτυχία την περασμένη χειμερινή σαιζόν ενώ περιόδευσε με επιτυχία και το καλοκαίρι παίζουν οι Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδάρος και Άκης Σακελλαρίου.

 Ο Αντώνης Λουδάρος είχε παίξει και στην παράσταση Μαρινέλλα, το μιούζικαλ η οποία παρουσιάστηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, η Ναταλία Δραγούμη από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της έλαβε μέρος στο δέυτερο «Dancing with stars» ενώ ο Γεράσιμος Γεννατάς είναι ιδιαίτερα γνώριμος και αγαπητός στο πατρινό κοινό από τη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας σε παραστάσεις όπως ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων». 

Το έργο «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» παίχθηκε το καλοκαίρι σε κοντινές της Πάτρας περιοχές όπως το Αγρίνιο στις αρχές Ιουλίου καθώς και στο υπαίθριο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Ζήριας «Γιάννης Κουτσοχέρας» το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

 Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Άκης Σακελλαρίου «για να πει το κοινό πως έχει δει Σαίξπηρ θα πρέπει να πάει στο θέατρο πολλές φορές όσες και τα έργα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, κάτι εντελώς αντιοικονοµικό για την περίοδο λιτότητας που διανύουμε. Τώρα, µε ένα εισιτήριο δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να δει όλα μαζί τα έργα και παράλληλα να µαλώσει µε πραγματικά επιχειρήματα για το αν ο Ρωµαίος και η Ιουλιέτα θα είχαν µέλλον σαν ζευγάρι, για το αν ο Άµλετ ήταν όντως αναβλητικός ή για το ποιον Έλληνα πολιτικό θυµίζει ο Ριχάρδος Γ’».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αυτό που συνθέτει χιουμοριστικά και σπαρταριστά τα θεατρικά «άπαντα» του Σαίξπηρ είχε πρωτοανέβει το 1994. Για τις παραστάσεις στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας θα ισχύσουν και εισιτήρια της Εργατικής Εστίας.

Πηγή: xespao