Η Τερέζα Μέι δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της, για τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός απειλείται με στάση στο κόμμα της, για το Brexit. Η ίδια δήλωσε στο BBC ότι έχει επικεντρωθεί στη σύναψη συμφωνίας εξόδου με την ΕΕ.

«Είμαι κάπως εκνευρισμένη, όμως αυτή η συζήτηση δεν αφορά το μέλλον μου, αυτή η συζήτηση αφορά το μέλλον των Βρετανών πολιτών και το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η Μέι, η οποία υποστηρίζει τη διατήρηση μιας στενής εμπορικής σχέσης με τους 27.

«Σ' αυτό έχω επικεντρώσει και σ' αυτό θα έπρεπε όλοι να επικεντρώσουμε», πρόσθεσε η Μέι, η οποία είναι αντιμέτωπη στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος με μια εξέγερση αυτών που υποστηρίζουν μια σαφή διάρρηξη των σχέσεων με την ΕΕ.

Η Μέι επέκρινε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, αναφέροντας ότι χρησιμοποίησε «εντελώς ανάρμοστη» γλώσσα για να σηματοδοτήσει τη διαφωνία του με το σχέδιο του Τσέκερς που προτάθηκε από την πρωθυπουργό και προβλέπει τη διατήρηση μιας στενής εμπορικής σχέσης ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ μετά το Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου.

Το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο όπου η Μέι δεν διαθέτει παρά μια πολύ μικρή πλειοψηφία, καθώς και από τα κοινοβούλια των 27 χωρών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP