Ξεκίνησε το διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ που φέτος γίνεται στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και τα 50 χρόνια από της ΚΝΕ Κομμουνιστικής Νεολαίας. 

Πρόκειται για το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για την Πάτρα, αλλά και για πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδος, μια πολιτιστική συνάντηση της νεολαίας που αναζητά στα σύγχρονα αδιέξοδα της κοινωνίας απαντήσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει μια ζωή που δικαιούται, με εργασία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. 

Φέτος το μήνυμα του φεστιβάλ στηρίζεται στους διαχρονικούς στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από το ποίημα "Καπνισμένο Τσουκάλι" (Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ/Δύσκολος δρόμος!/ Σίγουρος Δρόμος.../Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!), ενώ γίνεται για πρώτη φορά στο Νότιο Πάρκο και όχι στον χώρο του ΑΤΕΙ, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. 

Το φεστιβάλ στην Πάτρα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής στις 14 Σεπτεμβρίου, με την σπουδαία Γλυκερία να εμφανίζεται στην κεντρική σκηνή, ανεβάζοντας με την φωνή και τα τραγούδια της το κοινό που βρέθηκε στο Νότιο Πάρκο. 

Μαζί με την Γλυκερία, το δικό του ύφος άφησε στην πρώτη βραδιά του φεστιβάλ ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας, Μύρωνας Στρατής. Ωστόσο, η μεγάλη στιγμή του διήμερου αυτού φεστιβάλ της ΚΝΕ, είναι η αποψινή και έχει να κάνει με την εμφάνιση του διαχρονικού ροκ καλλιτέχνη, αγαπημένου της νεολαίας και όλων των ηλικιών, Βασίλη Παπακωνσταντίνου. 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με την εμφάνιση του και τα τραγούδια που πρόκειται να πει θα αποθεώσει το φεστιβάλ και τα μηνύματα που θέλει να περάσει στην νεολαία, προσφέροντας στο κοινό αξέχαστες στιγμές που μόνο τα δικά του live μπορούν να χαρίσουν, κάτι που άλλωστε έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια η πορεία που έχει ακολουθήσει. 


Είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στην Πάτρα για χάρη της ΚΝΕ, όπως και η πρώτη που εμφανίζεται σε έναν χώρο όπως είναι το Νότιο Πάρκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια βραδιά το παρών στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα θα δώσει και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιά εν δε Τσολιά Μπαντ) που δεν είναι άλλος από τον Τσολιά της «Ελληνοφρένειας».

Πέρα από τις μουσικές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται αρκετές πολιτιστικές δράσεις, συζητήσεις και ομιλίες αλλά και εκδηλώσεις που πρόκειται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.