Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει μία άλλη διάσταση στο ανοικτό θέατρο της Κρήνης, εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. 

Πρόκειται για μία μελέτη που αφορά την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ανοικτού θεάτρου, ενός θεάτρου που βρίσκεται στην θέση Ζωιτάδα της Κρήνης και το οποίο τα τελευταία χρόνια, έχοντας ξεφύγει από την εγκατάλειψη που το χαρακτήριζε, έχει φιλοξενήσει αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. 

Ο χώρος γύρω από το θέατρο συνθέτει ένα υπέροχο σκηνικό που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης και της τέχνης. Το θεατράκι που έχει κατασκευαστεί είναι χωρητικότητας 350 θέσεων και με βάση τις εργασίες και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα αποκτήσει πλέον την δυναμική για να μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό - ψυχαγωγικό κέντρο. 

Η πιο σημαντική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί έχει να κάνει με την πρόβλεψη για την δυνατότητα πρόσβασης στο θεατράκι όλων των ηλικιών, αλλά και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, κάτι που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. 

Πιο αναλυτικά, η μελέτη περιλαμβάνει την σύνδεση του ανοικτού θεάτρου με την είσοδο του χώρου μέσω της διαδρομής που ακολουθεί την καμπυλότητα του θεάτρου και θα καταλήγει σε πλάτωμα, μπροστά από το ανοικτό θέατρο. 

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα κατασκευαστεί χαμηλή μάντρα με χρήση καθιστικού, το οποίο θα φωτίζεται στο κάτω μέρος του, ενώ παράλληλα θα ακολουθεί και μία διαδρομή ράμπας για την πρόσβαση ατόμων ΑμεΑ. 

Παράλληλα, στον χώρο δίπλα από το θέατρο, θα δημιουργηθεί και ένα γήπεδο μπάσκετ, το οποίο θα προστατεύεται με μεταλλική περίφραξη που θα τοποθετηθεί γύρω του. Τα έργα που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύου ηλεκτροφωτισμού και δικτύου ύδρευσης. 

Σύμφωνα με την εισήγηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας από την αντιδημαρχία αρχιτεκτονικού έργου όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα υλοποιηθούν με υλικά που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.