Σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την φετινή έκθεση που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές όλων των τμημάτων του εργαστηρίου σε συνεργασία με τους καθηγητές. 

Η έκθεση θα έχει ως θέμα "Ο λόγος και η εικόνα", με στόχο να παρουσιάσει τη σύνδεση της τέχνης με τον λόγο και το πως οι δύο αυτοί πυλώνες σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η ένωση τους. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου, στην Αγορά Αργύρη, που θα φιλοξενήσει και φέτος όλα αυτά τα έργα των μαθητών - καλλιτεχνών του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου. 

Οι δημιουργίες που θα συμμετέχουν στην έκθεση, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό που είχαν και τη φετινή χρονιά τα τμήματα του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου, θα είναι εκατοντάδες και είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περσινή έκθεση του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου, με θέμα "Φως και Σκιά" είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με πλήθος επισκεπτών, τόσο την βραδιά των εγκαινίων, όσο και στις υπόλοιπες μέρες που τα έργα είχαν μείνει στην Αγορά Αργύρη. 

Φέτος ο διευθυντής του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου, Αντώνης Βάος και οι υπόλοιποι καθηγητές, προσδοκούν σε μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι το εργαστήρι αυτό αποτελεί πλέον έναν ζωντανό πολιτιστικό φορέα της πόλης, μια κυψέλη πολιτισμού που μπορεί πέρα από τις διεξόδους που προσφέρει στους φιλότεχνους Πατρινούς να αποδώσει τέχνη.