Οι εικόνες από την κατολίσθηση που συνέβη χθες στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, κάνουν το γύρο του κόσμου, αφού πρόκειται για μία από διασημότερες παραλίες της χώρας μας, ενώ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Για το λόγο αυτόν ο δήμαρχος Ζακύνθου απηύθυνε έκκληση, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, να μη διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις για το περιστατικό, όπως κατήγγειλε ότι έκανε κάποιο διεθνές Μέσο.

Όπως είπε ο κ. Κολοκοτσάς, η πρόσβαση στην παραλία έχει προς το παρόν απαγορευτεί για το κοινό, ενώ επί τόπου αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες ο Ευθύμιος Λέκκας και το Συντονιστικό Όργανο, ώστε να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι προσβάσιμη η παραλία τις επόμενες μέρες, αρκέστηκε να απαντήσει ότι, «υπάρχουν και άλλες παραλίες, για να απολαύσουν τις επόμενες μέρες οι τουρίστες».

«Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει να πάρουμε περισσότερα μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, από τους οποίους οι δύο έχουν ήδη πάρει εξιτήριο, ενώ δεν εμπνέει ανησυχία η υγεία κανενός από τους υπόλοιπους.