Στο Τελ Αβίβ θα φιλοξενηθεί, τελικά, ο διαγωνισμός της Eurovision 2019, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως θα διεθαχθεί στην Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση έγινε από την EBU με τον επικεφαλής επιβλέπων για την διοργάνωση, Γιον Ολα Σαντ, να υποστηρίζει πως το Τελ Αβίβ έχει καλύτερες εγκαταστάσεις.

«Τελικά αποφασίσαμε ότι το Τελ Αβίβ διαθέτει τις καλύτερες εγκαταστάσεις για την φιλοξενεία του μεγαλύτερου ψυχαγωγικού σόου στον πλανήτη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την Eurovision σε μία νέα πόλη», είπε.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες των μεγάλων βραδιών. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 14 και 16 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 18 του ίδιου μήνα.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Φρανκ-Ντίτερ Φράιλινγκ είπε από την πλευρά του ότι η EBU αναμένει τις εγγυήσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ελεύθερη πρόσβαση για όλους, την ελευθερία της έκφρασης και τον απολίτικο χαρακτήρα του διαγωνισμού.