Πάνω από 600 παιδιά στα σχολεία της Πάτρας ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να προμηθευτούν τα σχολικά είδη για την χρονιά που ξεκίνησε, μέσα από το "Φωτεινό Αστέρι", αφού οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους τα παρέχουν. 

Αυτή είναι μία άλλη πτυχή της αλήθειας, πιο σκληρή, από τις τρυφερές φωνούλες και τα γελάκια των παιδιών στα προαύλιο, μπρος στο γεγονός ότι τα σχολεία άνοιξαν ξανά. 

Τα οικονομικά προβλήματα, βλέπετε, συνεχίζουν να υπάρχουν για πολλές οικογένειες της Πάτρας, ανεξάρτητα από όλα αυτά τα βαρύγδουπα που ακούγονται στις τηλεοράσεις και τις εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών. 

Επιπλέον, πέρα από τα 600 αυτά παιδιά, ο σύλλογος του Φωτεινού Αστεριού, έχει δεχθεί αρκετά τηλέφωνα από διευθυντές σχολείων που αναφέρονται σε οικογένειες που γνωρίζουν ότι έχουν προβλήματα και είναι οικονομικά αδύναμες, ζητώντας να συμπεριληφθούν και αυτές στη λίστα βοήθειας. 

Οι ανάγκες είναι μεγάλες και ας μην φανταστεί κανείς ότι ο σχολικός εξοπλισμός για έναν μαθητή του δημοτικού ή του γυμνασίου αρκείται σε τρία τέσσερα τετράδια, σε κάποια στυλό και μολύβια ή σε ορισμένους μαρκαδόρους.

Οι ίδιοι οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, αγνοώντας προφανώς ότι υπάρχουν τόσες οικονομικές δυσκολίες, βάζουν ολοένα και περισσότερα είδη στο σχολικό εξοπλισμό, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την αποστολή των γονέων και δημιουργώντας ασυνείδητα αισθήματα μειονεξίας στους μαθητές που οι οικογένειες τους δεν έχουν την δυνατότητα να τους παρέχουν αυτά που τους ζητούν. 

Τι ζητούν; Τετράδια χρωματιστά, τετράδια με θέματα, γεωμετρικά όργανα, μαρκαδόρους, χρώματα, ακουαρέλες και τόσα ακόμα που χάνει κανείς τον λογαριασμό. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι τσάντες που ειδικότερα στους μαθητές του δημοτικού είναι μεγάλες και ακριβές.

Τους ζητούν έως και εξωσχολικά βιβλία!

Η Βάσω Νικολακοπούλου μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: "Οι ανάγκες είναι μεγάλες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες από τις ίδιες τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Δεν γίνεται για παράδειγμα να απαιτείται από τα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού ένα εξωσχολικό βιβλίο, κάτι που σημαίνει ότι ο γονιός θα πρέπει να βρει τα χρήματα για να το αγοράσει, χωρίς φυσικά να τον ρωτήσει κανείς αν του περισσεύουν ή όχι. 

Οι ανάγκες για ένα παιδί στο σύγχρονο σχολείο δεν περιορίζονται σε ένα μολύβι ή σε ένα τετράδιο και μια γομολάστιχα, αλλά είναι πολλές. Καλούμε λοιπόν όλους όσους έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και να ανταποκριθούν στην πρόσκληση". 

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την συγκέντρωση ειδών του συλλόγου ας τηλεφωνήσουν στο 6981 044 800.