Σημαντική διάκριση κατάφεραν να πετύχουν τα μέλη της ελληνικής ομάδας "Nemesis" που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 In Schools που πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη. 

Η ελληνική ομάδα πήρε την 10η θέση μεταξύ 51 ομάδων από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι οι μαθητές στα σχολεία της Ελλάδας, παρά τα προβλήματα που έχουν στην υλικό - τεχνολογική υποδομή, παραμένουν εφευρετικοί και καινοτόμοι. 

Η "Nemesis" αποτελεί την σύμπραξη της πρωταθλήτριας ομάδας Achaia Racing Team του Αρσάκειου Πατρών και της δευτεραθλήτριας ομάδας SBMT του Λυκείου του Ξυλοκάστρου της Κορινθίας. 

Η ομάδα του Αρσάκειου Πατρών συμμετείχε αυτόνομα στην περσινή διοργάνωση, όμως φέτος αποφασίστηκε αυτή η σύμπραξη και η συνεργασία στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Η συνεργασία αυτή απέδωσε αφού η 10η θέση αποτελεί μία σημαντική διάκριση για την χώρα και την εκπροσώπηση της στους μαθητικούς διαγωνισμούς F1.

Ειδικότερα η ομάδα A.R.T. που συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό, έχει συνεχείς διακρίσεις στους εθνικούς διαγωνισμούς τα τελευταία επτά χρόνια.


Όλο αυτό το διάστημα οι δεκάδες μαθητές που έχουν στελεχώσει την A.R.T. έχουν συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της ομάδας. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοργανώνει τον σχετικό απογευματινό όμιλο.

Οι Διευθύνσεις και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Αρσακείων Σχολείων Πατρών συγχαίρουν τους μαθητές, τους καθηγητές Σάββα Σταματόπουλο, Τεχνολόγο Μηχανολόγο Μηχανικό MSc (υπεύθυνο του Ομίλου F1 in Schools) και τον Αναστάσιο Ψήνα, Φυσικό PhD, που συνόδεψαν τους μαθητές.