Οι αναπροσαρμογές στα όρια των σχολείων και στους χάρτες με τις περιοχές της επικράτειας της κάθε σχολικής μονάδας έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο σε αρκετούς γονείς της Πάτρας.  

Οι περισσότεροι από αυτούς αγνοούσαν τις αλλαγές που έγιναν τον περασμένο Μάη, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όταν στα σχολεία τους ενημερώνουν ότι τα παιδιά τους θα πρέπει να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. 

Η αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής είναι ένα θέμα για τους μικρούς μαθητές, όπως ζήτημα είναι και τους γονείς που αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε μεγάλες αποστάσεις, μακριά από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα οι μεταφορές αυτές να τους επιβαρύνουν οικονομικά. 

Τέτοιες αλλαγές παρατηρήθηκαν σε σχολεία της Οβρυάς και της Παραλίας. Συγκεκριμένα αρκετοί μαθητές που φιλοξενούνταν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς πλέον με τις αναπροσαρμογές που έγιναν πάνε στο 3ο Δημοτικό Παραλίας.

Ευτυχώς για αυτούς και τις οικογένειες τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Γνώμη", έχει προβλεφθεί η δωρεάν μεταφορά τους. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι ενώ ανήκαν στο Γυμνάσιο Οβρυάς πλέον μεταφέρονται στο 2ο Γυμνάσιο Παραλίας, χωρίς να υπάρχει λεωφορείο για τις δωρεάν μετακινήσεις τους.

Αυτό επιβαρύνει κάθε οικογένεια με τουλάχιστον 25 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, σε μία εποχή που κάθε ευρώ μετράει. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ενώ αρκετοί έχουν αλλάξει ακόμη και διεύθυνση και ανήκουν δικαιωματικά στις σχολικές μονάδες της Οβρυάς οι αιτήσεις μετεγγραφής των παιδιών τους δεν γίνονται δεκτές από τις διευθύνσεις των σχολείων της Παραλίας και κυρίως, του Γυμνασίου με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση και απογοήτευση.