Στην καταγγελία ότι οι τρομοκράτες στην επαρχία Ιντλίμπ ετοιμάζονται για σκηνοθετημένες επιθέσεις, κάνοντας χρήση χημικών όπλων, προέβη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι τρομοκρατικές ομάδες και τα Λευκά Κράνη ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα, τα οποία βασίζονται στη χλωρίνη, προκειμένου να σκηνοθετήσουν δήθεν επίθεση του συριακού στρατού εναντίον αμάχων, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, έχουν επιλέξει 22 παιδιά με τις οικογένειές τους, καθώς και ορφανά τα οποία απήχθησαν από κέντρο προσφύγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «προβοκάτσια».

Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στην επαρχία έχουν κληθεί αρκετά μέσα ενημέρωσης από τη Μέση Ανατολή, αλλά και ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει εννέα λήψεις από τη σκηνοθετημένη-δήθεν επίθεση της συριακής κυβέρνησης.

Παρέμβαση του ΟΑΧΟ ζητεί η Μόσχα

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ζητεί η Ρωσία, προκειμένου να αποτραπεί προβοκάτσια με χημικά όπλα.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό, Αλεξάντερ Σουλγκίν, κάλεσε τον Οργανισμό να μην επιτρέψει προβοκάτσιες που θα αφορούν χρήση χημικών στην Ιντλίμπ.

«Ο ΟΑΧΟ πρέπει να σταθεί στο ύψος του στο συγκεκριμένο θέμα και να μην επιτρέψει να γίνουν προβοκάτσιες» δήλωσε ο Σουλγκίν, μιλώντας στο δίκτυο Ruptly. «Σειρά αντιπροσωπειών συμφώνησαν με αυτή τη θέση. Εμείς δηλώσαμε ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό για να αποτραπεί η προβοκάτσια» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.