Όταν είναι να ξεκινήσει ένα έργο, ακόμα και όταν έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του από διάφορους πόρους και κονδύλια, τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν είναι πολλά. 

Τόσα που δεν είναι λίγες οι φορές που η υλοποίηση του αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Κάτι τέτοιο έγινε με την περίπτωση του Αρσακείου. Το έργο κανονικά ήταν να έχει ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2018.

Είναι ένα από τα έργα αυτά που έχει δώσει προτεραιότητα από την αρχή η νυν δημοτική αρχή, θέλοντας έτσι να διασώσει ένα νεοκλασικό στολίδι που υπάρχει στο κέντρο της Πάτρας και να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο δημοτικό μέγαρο, μεταφέροντας εκεί όλες σχεδόν τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου, γλιτώνοντας ταυτόχρονα από το δημοτικό ταμείο, χιλιάδες ευρώ που δίνει για μισθώματα και ενοίκια. 

Το έργο όμως δεν ξεκίνησε και για την ώρα βρίσκεται στον "πάγο". Ο εργολάβος που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί έκανε ένσταση για το αποτέλεσμα, γεγονός που καθυστερεί την υλοποίηση του, με το ζήτημα να έχει πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να αποφασίσουν εκεί αν θα ακυρώσουν την ένσταση. 

Αν ακυρωθεί η ένσταση, τότε το έργο αναλαμβάνει η εργοληπτική εταιρία που έκανε την προσφορά που κέρδισε τον διαγωνισμό και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα. Διαφορετικά οι εργολάβοι θα πάνε στα δικαστήρια όπου εκεί θα λύσουν τις διαφορές τους, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση η έναρξη των εργασιών για την συντήρηση του παλαιού Αρσακείου, πάει μακριά. 

Στον Δήμο ελπίζουν στο πρώτο σενάριο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στο παλαιό Αρσάκειο, όσο γίνεται πιο σύντομα. Είναι ένα έργο που έχει ανάγκη η Πάτρα, ο Δήμος και η όλη περιοχή που βλέπει καθημερινά ένα από ωραιότερα κτίρια που υπάρχουν στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ένα "στολίδι", να σαπίζει από την υγρασία και την φθορά του χρόνου. 

Ένα κτίριο που αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι "έμεινε" στην πόλη χάρη στην άρνηση της δημοτικής αρχής να το παραχωρήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που το ζητούσε για να το μετατρέψει σε Δικαστικό Μέγαρο.