Μπορεί το μέτρο, κατά την διάρκεια της εφαρμογής του, την πρώτη χρονιά, να μην είχε καμία επιτυχία, όμως, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί το υπουργείο Παιδείας. 

Ο λόγος για την "τσάντα στο σχολείο", ένα μέτρο που ορίζει ότι οι μαθητές θα μπορούν να αφήσουν την τσάντα τους στο σχολείο το Σαββατοκύριακο και να τις παίρνουν από εκεί την Δευτέρα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, μέσα από το πρόγραμμα αυτό, μετριάζεται το άγχος των παιδιών που έχει συσχετιστεί με τη μελέτη για την επόμενη μέρα και στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών των μαθητών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου. 

Το μέτρο αυτό έχει την σύμφωνη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων και έχει παρθεί μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Όπως ορίζει το πρόγραμμα, η τσάντα των μαθητών θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα. 

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που αμφιβάλουν αν το μέτρο αυτό μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Είναι πολλοί που αναρωτιούνται, αν το να αφήνουν τα παιδιά δύο φορές τον μήνα την τσάντα τους στο σχολείο, μπορεί να συμβάλει στην διεύρυνση των δυνατοτήτων ενασχόλησης τους με διάφορες άλλες δραστηριότητες που θα τα βοηθήσουν όχι μόνο στη γνωστική τους ανάπτυξη, αλλά στη συναισθηματική και στην κοινωνική. 

Αυτά, δηλαδή, που όπως λέει στοχεύει το υπουργείο το οποίο και μοίρασε φυλλάδια στα σχολεία σχετικά με το πρόγραμμα αυτό. Πάντως, την περασμένη χρονιά ήταν αρκετοί οι μαθητές που λόγω του μέτρου αναγκάζονταν και πήγαιναν τις Δευτέρες στο σχολείο τους, έχοντας τα βιβλία τους αντί σε σχολικές τσάντες, σε πλαστικές σακούλες.