Στα…χέρια του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού βρίσκεται αίτημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πρόσληψη 75 μόνιμων τελωνειακών (η προκήρυξη θα είναι πιθανώς η 12Κ/2018).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dimosio.gr, οι θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ όλες οι θέσεις αφορούν την ειδικότητα των τελωνειακών.

Το επίμαχο αίτημα έχει λάβει ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) και σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει ο έλεγχος της πράξης.

Υπενθυμίζεται στο ΑΣΕΠ εργάζονται με φρενήρεις ρυθμούς προκειμένου να δημοσιευθεί άμεσα η συμπληρωματική προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για 757 μόνιμους υπαλλήλους σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και συγκεκριμένα στη καθαριότητα και τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης.

Παράλληλα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη 10Κ/2018, η οποία αφορά 137 μόνιμους υπαλλήλους σε δήμους περιφέρειες και πέντε φορείς του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού η προκήρυξη βρίσκεται ήδη στα…χέρια του Εθνικού Τυπογραφείου