Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϋ σε συνέντευξή του στο BBC με αφορμή τη 10η επέτειο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο Κάρνεϋ αναφέρθηκε επίσης στους εγχώριους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Βρετανία από το Brexit, την περαιτέρω σημαντική αύξηση στα χρέη των νοικοκυριών και τις κυβερνοεπιθέσεις στο τραπεζικό σύστημα – κινδύνους που η κεντρική τράπεζα έχει ήδη επισημάνει.

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία είναι οι εξελίξεις στην Κίνα», δήλωσε ο Κάρνεϋ, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του BBC.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη πηγή ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία, ένα οικονομικό θαύμα – πολλά θετικά. Την ίδια ώρα, ο χρηματοπιστωτικός τους τομέας έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και έχει πολλές από τις υποθέσεις που έγιναν πριν την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters