Ο πρώτος οικολογικός πλοηγός μετακίνησης έρχεται την Παρασκευή στις 14 Σεπτεμβρίου για να παρουσιαστεί στην Πάτρα και στο επιβατικό της κοινό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. 

Ο πλοηγός αυτός δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης ψηφιακών δεδομένων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στον τομέα των μετακινήσεων και των μεταφορών. 

Ο "Life Green Your Move", όπως είναι ο κωδικός της ονομασίας του, έχει χαρτογραφήσει για πρώτη φορά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς που αφορούν την μετακίνηση με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρένο, μετρό, τραμ και τρόλεϊ στις 16 μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις. 

Πιο συγκεκριμένα έχει χαρτογραφήσει το δίκτυο στην Πάτρα, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στη Χαλκίδα, στην Φλώρινα, στην Κομοτηνή, στα Ιωάννινα, στην Κατερίνη, στην Λαμία, στην Λάρισα, στις Σέρρες, στην Θήβα, στα Τρίκαλα, στον Βόλο, στην Ξάνθη και στην Ρόδο. 

Μαζί με το δίκτυο υπάρχουν πληροφορίες που δίνονται στο κοινό για τα δρομολόγια και τις στάσεις τους. Στόχος του προγράμματος είναι να επεκταθεί και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος, δίνοντας βάση κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. Μέχρι ώρας πάντως έχει ήδη ξεκινήσει να είναι διαθέσιμος (συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιούλιο) σε υπολογιστές, τάμπλετς και κινητά. 

Είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Πράσινο Ταμείο, την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και υλοποιείται με την συνεργασία εταίρων. 

Ο ψηφιακός αυτός πλοηγός που μελλοντικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τους κατασκευαστές του, είναι να λειτουργήσει και να επεκταθεί σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα, θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, στους οδηγούς και στους μετόχους του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην Αγορά Αργύρη, την Παρασκευή στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί.