Ο Βραζιλιάνος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο, παραδέχθηκε ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης την ενοχή του για μεγάλη φοροδιαφυγή και δεσμεύτηκε να καταβάλει πρόστιμο 750 χιλιάδων ευρώ, καθώς καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση, ποινή που είναι εξαγοράσιμη, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές της Μαδρίτης.

Ο διεθνής αμυντικός παραδέχθηκε σε δικαστήριο προαστίου της πρωτεύουσας, όπου κλήθηκε να καταθέσει, ότι έχει διαπράξει απάτη 490.917 ευρώ για το οικονομικό έτος 2013, μέσω εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματά του με έδρα την Ουρουγουάη.

Ο 29χρονος Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δήλωσε πως ήταν λάθος η διαχείριση των φορολογικών του στοιχείων και θα συμορφωθεί απόλυτα στην απόφαση των ισπανικών αρχών. Η διαδικασία κατά του Μαρσέλο αντικατοπτρίζει την πλήρη «επίθεση» των ισπανικών φορολογικών αρχών στο χώρο του ποδοσφαίρου στη χώρα, όπου πολλά μεγάλα ονόματα ανησυχούν για την εμπλοκή τους με τη δικαιοσύνη.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, καταδικάστηκε το 2016 για φοροδιαφυγή σε πρόστιμο 2,1 εκατομμυρίων ευρώ και του επιβλήθηκε φυλάκιση 21 μηνών, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε χρηματική ποινή.

Το άλλο μεγάλο «αστέρι» του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αφού αντιμετωπίζει κατηγορία για φοροδιαφυγή 14,7 εκατομμυρίων ευρώ. Φορολογικές «ντρίμπλες» είχαν κάνει επίσης, οι Λούκα Μόντριτς, Χαβιέρ Ματσεράνο, Χάμες Ροντρίγκες, Ζοσέ Μουρίνιο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ρανταμέλ Φαλκάο και Φάμπιο Κοεντράο.