Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018 η γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ν. Ασπράγκαθος, οι οποίοι απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες.


Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας, όλος ο κόσμος έγινε ένα μεγάλο «εργοστάσιο» δεδομένων. Δεδομένα, τα οποία τα παιδιά, σε συνεργασία με τους εμψυχωτές, έπρεπε να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να κατανοήσουν, να αναδείξουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν και, αν χρειαστεί, να αλλάξουν.

Αυτό το «εργοστάσιο» οι γονείς και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να το περιηγηθούν και να κάνουν ένα μικρό flash back μέσα από την έκθεση που στήθηκε με τα έργα των παιδιών και από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε από όλες τις δράσεις του καλοκαιριού.

Επειδή τίποτε δεν γίνεται από μόνο του, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Νάντια Χαραλαμποπούλου, Γεωργία Καρκάνη, Φωτεινή Αλτιπαρμάκη, Μαριέττα-Χρυσοβαλάντου Θεοδωρίδου, Ιωάννα Κουτσιούμπα, Δημοπούλου Χριστίνα, Δάφνη Σταμούλη, Ελένη Μωραϊτη και Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα οι οποίες προσφέρθηκαν εθελοντικά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίηση των εργαστηρίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ευχαριστεί επίσης τους γονείς και τα παιδιά που έχουν πάντα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2019.

Για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους εξής συνδέσμους:
Ιστοσελίδα: www.patraslibrary.weebly.com
FaceBook: https://www.facebook.com/patraslibrary?ref=hl