Απόπειρα των ευρωσκεπτικιστών των Τόρις της Τερέζα Μέι να δημοσιεύσουν εναλλακτικό σχέδιο για την μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση ναυάγησε, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Υποστηρικτές του Brexit από τις τάξεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος που επιδιώκουν πιο απομακρυσμένη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα 140σέλιδο εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Όμως, ο βουλευτής Τζέικομπ Ρις-Μογκ, επικεφαλής του υπέρ του Brexit European Research Group, το οποίο ηγήθηκε της σύνταξης του εναλλακτικού σχεδίου των ευρωκσεπτικιστών Τόρις, δήλωσε ότι το πλήρες κείμενο δεν θα δημοσιευθεί. «Η αλήθεια είναι ότι αναθεωρήσαμε», είπε.

Ο πρώην υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit Στιβ Μπέικερ προειδοποίησε χθες ότι 80 ή περισσότεροι βουλευτές των Τόρις είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά του σχεδίου του Τσέκερς, των προτάσεων της Τερέζα Μέι για τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ενωση στις 29 Μαρτίου, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία εξόδου, ενώ αυξάνονται οι διαφωνίες εντός των Τόρις.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε χθες ότι μία συμφωνία είναι εφικτή εντός έξι έως οκτώ εβδομάδων, εάν οι διαπραγματευτές έχουν ρεαλιστικές απαιτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ