Το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία.

Η ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός διαφέρει από σχολείο σε σχολείο και οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν από τον σύλλογο γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, γνωστοποιήθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, δηλαδή στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, 12.392 είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση. Ωστόσο τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν αφού παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού τα κενά αγγίζουν τις 7.000 θέσεις

Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Σε σχολείο της Ραφήνας για τον αγιασμό ο Παυλόπουλος

Σε σχολείο της Ραφήνας θα παραστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπιος Παυλόπουλος, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.30, θα μεταβεί στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ραφήνας (25ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος), προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, θα παραστεί στις 8:30 το πρωί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων (Σητείας 4 & Καζαντζάκη) Στις 10:15 θα επισκεφθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων (Κρυονερίου 2-4).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα παραστεί στις 9:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, θα μεταβεί στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας, στα Ιωάννινα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  θα παραστεί σήμερα στις 9:30, στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας.