Καλοκαίρι 2018. Ελληνοτουρκικές φρεγάτες οργώνουν τη θάλασσα. Ένας μεγάλος σεισμός στο Αιγαίο φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι. Πείνα, τρέλα, έρωτες και στρατιώτες διατεθειμένοι να αλληλοσκοτωθούν για χάρη μιας γυναίκας, σε μια μάχη που αναμένεται να είναι πολλών ρίχτερ. 

Έρχεται σεισμός

Η στρατιωτική κωμωδία πολλών ρίχτερ «ΑΙΓΑΙΟ SOS» έρχεται με την υπογραφή του αγαπημένου σκηνοθέτη Πιέρρου Ανδρακάκου (Ταμάμ, Μοντέρνα Οικογένεια, Παρθένα Ζωή κ.ά.). Βασισμένη σε μια ιδέα του Κώστα Λαμπρόπουλου (ένας εκ των παραγωγών των πολυαγαπημένων στο κοινό ταινιών «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», «Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή», «Τέλειοι Ξένοι») το «ΑΙΓΑΙΟ SOS» υπόσχεται να προκαλέσει σεισμό στις κινηματογραφικές αίθουσες με το καυστικό σενάριο που ετοίμασαν οι Μαργαρίτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Μαρούδης. Οι παραλίες της Αττικής και ένα απομονωνομένο νησί του Αργοσαρωνικού, η Μετώπη, φιλοξένησαν τους συντελεστές κατά τη διάρκεια των 40 ημερών των γυρισμάτων και αποτέλεσαν το σκηνικό της ταινίας. Η παραγωγός εταιρεία είναι η View Master Films A.Ε., με το STAR Chanel να βρίσκεται στην συμπαραγωγή, ενώ το συνεργείο που βοήθησε ώστε να γίνει πραγματικότητα η ταινία αποτελούνταν από 50 περίπου μέλη(!).

Το καστ

Το εντυπωσιακό καστ ηθοποιών αποτελείται από τους : Θοδωρή Αθερίδη («Straight Story», «Μια μέλισσα τον Αύγουστο», «Από έρωτα», «Τέλειοι ξένοι»), στον ρόλο του Κλεάνθη Χάρισμα, ο Πάνο Βλάχο, που άφησε την Αμερική για χάρη της ταινίας και επέστρεψε στις υποχρεώσεις του μετά το τέλος των γυρισμάτων, («Love in the end», «Οι Βασιλιάδες», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Days Of Our Lives»(!) του NBC) ως ο Καρδιτσιώτης ΟΥΚάς Μαυρογιαννέας και η εντυπωσιακή και ταλαντούχα ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου («Τέλειοι Ξένοι», «Βάκχες», «Ημερολόγιο ενός Απατεώνα», «Δον Κιχώτης», «Άλλη Αίσθηση») ως η Ελληνοϊταλίδα Γκαμπριέλα Ρομάνι, αλλά και τον νέο ζεν πρεμιέ της ελληνικής σόου μπιζ Μιχάλη Λεβεντογιάννη («Τατουάζ», «Πιάφ», «Dogville») στον ρόλο του γόη Βαλάση! Μαζί τους μια φρέσκια ομάδα αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών, όπως οι: Nina Senicar, Δήμητρα Κολλά, Jerome Kaluta, Κωνσταντίνος Mπιμπής, Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Αρνοκούρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Σοφία Παυλίδου, Fu Yin.

Το «ΑΙΓΑΙΟ SOS» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου του 2018 σε διανομή ODEON.