Στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής θα μετακομίσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τελωνείο.

Το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι τώρα η συγκεκριμένη υπηρεσία που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται μέσα στην χερσαία λιμενική ζώνη που παραχωρήθηκε στον Δήμο της Πάτρας. 

Η δημοτική αρχή ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με φορείς που στεγάζονταν εντός της ζώνης που παραχωρήθηκε στον Δήμο, ζητώντας από αυτούς να προχωρήσουν άμεσα στη ανεύρεση νέων χώρων. 

Ο ΟΛΠΑ, γνωρίζοντας το όλο ζήτημα, έχει προχωρήσει σε πρωτοβουλία για να μετακομίσει το τελωνείο σε χώρο που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής που ως γνωστόν ανήκουν στον Οργανισμό. 

Ήδη στους χώρους αυτούς που ο Οργανισμός μπορεί να διαθέσει για την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, έχει προχωρήσει σε αυτοψία, ξεκινώντας προκαταρκτικές συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους. 

Ο χώρος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής ανήκει στον Οργανισμό, όμως βρίσκεται εκτός της λιμενικής ζώνης και έτσι δεν υποχρεούται βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο να τον διαθέσει δωρεάν, αλλά πρέπει να συμφωνηθεί ένα σχετικό αντίτιμο για την παραχώρηση της χρήσης του. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε χώρο μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου είναι να μεταφερθούν και τα καρναβαλικά πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού που μέχρι πρότινος στεγάζονταν στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ ο οποίος θα μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό - αθλητικό εκθεσιακό κέντρο.

Ο Δήμος θα ενοικιάσει για λογαριασμό των καρναβαλικών πληρωμάτων έναν χώρο γύρω στα 1.000 τετραγωνικά μέτρα.