Πλήθος επισήμων και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων στα εγκαίνια της 17ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής

Το άρωμα της τοπικής πολιτικής σκηνής ήταν αρκετά έντονο και λόγω της αναμονής της πραγματοποίησης της 83ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με αναγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εξαιτίας προεκλογικού σκηνικού που διαμορφώνεται σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών, αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ωστόσο, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θάνος Καρπής και οι υπόλοιποι άνθρωποι του Δήμου, υποδέχθηκαν τους πάντες με χαμόγελο, ως καλοί οικοδεσπότες, ενώ έδωσαν και το στίγμα της Αγροτικής Έκθεσης που έχει να κάνει με την ένωση όλων των δυνάμεων και την κοινή συσπείρωση για την ανάδειξη των θησαυρών της αχαϊκής γης και της παράδοσης που έχει πίσω της η περιοχή μας. 

Το "παρών" στα εγκαίνια της 17ης Αγροτικής Έκθεσης έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός και Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο Άγγελος Τσιγκρής της Νέας Δημοκρατίας και πολλοί ακόμα. 

Στα εγκαίνια της 17ης Αγροτικής Έκθεσης το Δήμο Πατρέων εκπροσώπησε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ενώ το Επιμελητήριο Αχαΐας ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αριστείδης Τιληγάδας. Από πλευράς κυβερνητικών στελεχών, φέτος, σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, δεν υπήρξε εκπροσώπηση, λόγω της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα ξεκινούσε σε λίγες ώρες. 


Η σύσκεψη της ΤΕΔΚ και η ανάπλαση στην συνοικία Άγιος Αθανάσιος

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχιακό κτίριο του Δήμου Ερυμάνθου σύσκεψη της Τοπικής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, υπό την προεδρία του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου ο οποίος και τιμήθηκε κατά την διάρκεια των εγκαινίων από τον δήμαρχο Ερυμάνθου, Θάνο Καρπή. 

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κατά την διάρκεια των εγκαινίων ανακοινώθηκε και επίσημα το έργο ανάπλασης που θα γίνει στην συνοικία της Χαλανδρίτσας Άγιος Αθανάσιος (Άνω Μαχαλάς), έργο που θα μετατρέψει και αυτό το κομμάτι σε έναν παραδοσιακό οικισμό, όπως το μέρος που γίνεται η Αγροτική Έκθεση. 

Έτσι, ουσιαστικά όλη η "καρδιά" της Χαλανδρίτσας, θα διαμορφωθεί σε έναν μεγάλο παραδοσιακό οικισμό, με λιθόστρωτα μονοπάτια ανάμεσα στα πλατάνια και στα πέτρινα σπίτια, έχοντας πλέον την δυναμική για να γίνει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς χειμερινούς πόλους όλης της Δυτικής Ελλάδος. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr και της Νικόλ Λουκίδη από την βραδιά των εγκαινίων: