Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην 17η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας τα εγκαίνια της οποίας έγιναν για ακόμα μία χρονιά στον παραδοσιακό οικισμό, σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της ορεινής Αχαΐας, ανάμεσα στα λιθόστρωτα μονοπάτια και στα πέτρινα σπίτια. 

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και αυτό αποτυπώθηκε από πλευράς επισκεπτών που γέμισαν τη Χαλανδρίτσα, αλλά και μέσα από τα δεκάδες περίπτερα των εκθετών που φέτος ήταν περισσότερα από ποτέ, με εκατοντάδες προϊόντα της αχαϊκής γης να εκθέτονται από τις τοπικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος. 

Πέρα όμως από τα αγροτικά είδη που είχαν την ευκαιρία να δουν οι χιλιάδες επισκέπτες της Αγροτικής Έκθεσης, υπήρχαν και αρκετά ακόμα προϊόντα που προέρχονταν μέσα από τη λαογραφική μας παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής, αναβιώνοντας στο "σήμερα" το "χθες" και δείχνοντας ότι η παράδοση μπορεί να αποτελέσει ένα μονοπάτι που θα μας βγάλει στους ορίζοντες της ανάπτυξης του μέλλοντος. 

Η Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας, είναι ένα γεγονός που ξεπερνά τα όρια του αγροτικού και πρωτογενούς τομέα, έχοντας ειδικότερα τα τελευταία χρόνια πάρει στοιχεία από τη λαογραφική παράδοση, στοιχεία που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα αυτής της διοργάνωσης που κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη. 

Ο επισκέπτης, βολτάροντας στα μονοπάτια του παραδοσιακού οικισμού, είχε την ευκαιρία να δει μια μεγάλη ποικιλία ειδών και προϊόντων που υπήρχαν στα περίπτερα της έκθεσης, ενώ ταυτόχρονα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει χορευτικές εκδηλώσεις και διάφορες ακόμα δράσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης. 


Η Αγροτική Έκθεση, έδωσε για ακόμα μία χρονιά ανάσα και ζωή στην τοπική αγορά της περιοχής, καθώς όλα σχεδόν τα καταστήματα της περιοχής γέμισαν από κόσμο, με τους επισκέπτες, μετά τη βόλτα στα περίπτερα, να απολαμβάνουν μία υπέροχη βραδιά στην όμορφη και παραδοσιακή Χαλανδρίτσα. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Ερυμάνθου σε μία ειδική εκδήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, βράβευσε όλους τους συνδιοργανωτές και τους συντελεστές εκείνους που βοήθησαν και έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της 17ης Αγροτικής Έκθεσης που πλέον έχει γίνει θεσμός για όλη τη Δυτική Ελλάδα. 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, όπου η Αγροτική Έκθεση κορυφώνεται, με πολλές ακόμα δράσεις, χορούς, μουσικές και πράγματα που θα μαγέψουν τον επισκέπτη.

Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στην Χαλανδρίτσα. 



(Oι φωτογραφίες είναι του patrasevents.gr και της Νικόλ Λουκίδη).