Την «πλάτη» στον πρόεδρό τους γυρνούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop», που δείχνει ιδιαίτερα αποδυναμωμένο το κόμμα του Μακρόν και την ακροδεξιά να σηκώνει κεφάλι ενόψει των Ευρωεκλογών καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

O μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο Μακρόν διορίζοντας νέα πρόσωπα στα υπουργεία Οικολογίας και Αθλητισμού δεν φαίνεται να απέδωσε καρπούς. Η πτώση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου, όπως αποτυπώνεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, ευνοεί την γαλλική ακροδεξιά.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ifop, το κόμμα του Μακρόν «Εμπρός για τη Δημοκρατία», αν και έρχεται πρώτο, είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένο λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 20%.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» της Λεπέν με ποσοστό 17%. Η γαλλική Δεξιά, το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, έρχεται στη τρίτη θέση με ποσοστό 15% ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το κόμμα της Αριστεράς, των «Ανυπότακτων» του Μελανσόν (14%).