«Πλατεία Βάθης», «Μεταξουργείο», τα «Ρεμπέτικά μας», ο «Αγέρας στους δρόμους» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν απόψε στις 9.30 στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο αντάμωμα του Ηλία Ανδριόπουλου με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Συνδετικός κρίκος γι’ αυτή τη συνάντηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής τους, είναι το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στο πλαίσιο της συναυλίας μετά από χρόνια θα ακουστούν τα «Λαϊκά Προάστια», στην ολοκληρωμένη μουσική τους γραφή. ΄Ένα έργο σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που το σφράγισε μοναδικά η ανεπανάληπτη ερμηνεία της Σωτηρίας Μπέλλου, αφού σχεδόν όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και συντροφεύουν αδιάκοπα όλους τους Έλληνες, από το 1980 που κυκλοφόρησε ο δίσκος, μέχρι τις μέρες μας.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου η οποία θα ερμηνεύσει τα «Λαϊκά Προάστια» στην Πάτρα, ανήκει στις πιο σημαντικές καινούργιες ερμηνεύτριες που διαθέτει ο τόπος μας. Ακολουθεί μία μεγάλη παράδοση των κορυφαίων τραγουδιστών, που αγγίζει κλασσικά και διαχρονικά τραγούδια, που έχει καθαγιάσει μέσα στον χρόνο, η αγάπη η λατρεία και ο σεβασμός του κόσμου. Στις εμφανίσεις της, πάντα κοσμούσαν το ρεπερτόριό της αποσπάσματα από τα «Λαϊκά Προάστια», αλλά στη Πάτρα είναι η πρώτη φορά, που θα ερμηνεύσει ολόκληρο το έργο, υπό την μουσική καθοδήγηση του συνθέτη.

Μία διαφορετική, αλλά εξίσου σπουδαία συμμετοχή στην συναυλία, είναι αυτή της νεότερης Θεοδώρας Μπάκα, η οποία θα καλύψει ερμηνευτικά το πρώτο μέρος της συναυλίας. Η Θεοδώρα Μπάκα είναι μόνιμη συνεργάτης του Ηλία Ανδριόπουλου, από το 2008 που την γνώρισε στην Λάρισα , σε ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο του, που του έκανε το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, και εκεί την άκουσε για πρώτη φορά να ερμηνεύει εξαίσια τα τραγούδια του.

Εδώ θα αναδείξει τη λυρική, μελωδική πλευρά του Ανδριόπουλου, τραγουδώντας κομμάτια από τα αγαπημένα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», τους «Προσανατολισμούς» του Οδυσσέα Ελύτη, τους «Αργοναύτες» Σεφέρη-Γκάτσου- Ελευθερίου, αλλά και τρία νέα μουσικά μέρη από τις «Ωδές» του Ανδρέα Κάλβου.

Ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο, έχει την μουσική επιμέλεια της βραδιάς, θα συνοδεύσει και θα τονίσει το καλλιτεχνικό περιεχόμενο της συναυλίας, στην οποία συμμετέχουν και οι μουσικοί Ηρακλής Ζάκκας , μαντολίνο-μπουζούκι, Αλέξανδρος Μποτίνης βιολοντσέλο, Νίκος Παπαναστασίου ακορντεόν και Γιώργος Καραμφίλλης μπουζούκι. Τεχνικός ήχου ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων 10 & 7 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2018

- ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΛ 2610 273.613

- MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ Ρήγα Φεραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411

- Βιβλιοπωλείο DISCOVER Βούρβαχη 3 και Κορίνθου ΤΗΛ 2610 624916

- ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ Μαιζώνος 92, ΤΗΛ 2610 274.728

- ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. Κορίνθου 270, ΤΗΛ 2610 273.287