Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγες ημέρες η υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 7 Ιουλίου 2017 στον Λαγανά, όταν ο άτυχος 22χρονος είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνεπεία των οποίων επήλθε άμεσα ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ο αριθμός των ατόμων που παραπέμπονται να δικαστούν είναι εννέα άτομα, στα οποία έχουν αποδοθεί κατηγορίες που επισύρουν βαριές ποινές.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πρόκειται για μια υπόθεση η οποία θα απασχολήσει το ακροατήριο για πολύ καιρό σύμφωνα με το imerazante.gr καθόσον ο αριθμός των μαρτύρων είναι τεράστιος αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχονται και από τις δυο πλευρές (φερόμενων δραστών και οικογένειας θυματος). Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα θα βρεθεί και η οικογένεια του 22χρονου, η οποία θα θα συνοδευεται από νομικούς των ΗΠΑ.

Στο Βούλευμα περιγράφεται ο θάνατος του 22χρονου και γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη που χαρακτηρίζεται ως “άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση”.Εξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα “της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία”, ένας για “άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” και δύο για “απόπειρα ανθρωποκτονία από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση…”

Οι δυο τελευταίοι αντέδρασαν με έφεση κατά του βουλεύματος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωση του γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα Σερβικά. Τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών.