Αυτό που έχει γίνει με το ποδήλατο του Νίκου Παπαγγελή και την κλοπή που σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Λαγονήσι, έχει ξεσηκώσει όλο το διαδίκτυο. 

Ο Πατρινός στην καταγωγή πρωταθλητής ποδηλασίας ΑμεΑ που έχει πάρει μέρος σε σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια στις διεθνείς, στις ευρωπαϊκές και στις πανελλήνιες διοργανώσεις, όταν συνέβη το περιστατικό, είχε μόλις τελειώσει την προπόνηση του για την προετοιμασία που κάνει για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020. 

Το όνειρο του είναι, άλλωστε, να πάρει χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και να κάνει περήφανη τη χώρα του και όλους όσους πιστεύουν σε αυτόν. Οι δράστες όταν είδαν το αγωνιστικό ποδήλατο στο αυτοκίνητο, έσπασαν το τζάμι του οχήματος και το άρπαξαν. 

Είναι ένα ποδήλατο εντελώς άχρηστο για αυτούς, καθώς είναι ειδικά κατασκευασμένο μόνο για μονοπεταλιές και είχε δημιουργηθεί μετά από ειδική εργοστασιακή κατασκευή που είχε κοστίσει τότε 5.000 ευρώ.

Ο 19χρονος ποδηλάτης είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που κάνει ποδήλατο με ένα πετάλι. Χωρίς το ποδήλατο αυτό που κλάπηκε θα του είναι δύσκολο να συνεχίσει την προετοιμασία του. 

Το είχε αγοράσει με δικά του χρήματα (και με την βοήθεια ορισμένων χορηγών) που πλέον δεν μπορεί να διαθέσει. Δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει καινούργιο. Έτσι, μέσα από το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου που προβλήθηκε στις ειδήσεις του Star απευθύνει έκκληση στους δράστες για να του το επιστρέψουν, ενώ μάλιστα δίνει και αμοιβή. 

Στο μεταξύ στο διαδίκτυο και στα social media οι κοινοποιήσεις του θέματος είναι χιλιάδες, στην προσπάθεια που γίνεται όλες αυτές τις μέρες για να βρεθεί το ποδήλατο αυτό που θα δώσει και πάλι την δυνατότητα στον Έλληνα πρωταθλητή να κερδίσει τον... άνεμο! 

Δείτε το βίντεο του Star Channel στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου: 


Έκλεψαν το ποδήλατο του ακρωτηριασμενου πρωταθλητή Νίκο Παπαγγελή