Ακούσατε, ακούσατε!

Τα γράδα έφτασαν στους σωστούς βαθμούς!
Αρχίζει το «πανηγύρι της μουστιάς»!
Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018, το πρωί, στις 6.45 τα ξημερώματα, στο αμπέλι του Πύργου Clauss, ξεκινάμε τον τρύγο της Μαυροδάφνης μας!
Ελάτε να γεμίσουμε το αμπέλι τρυγητές, να ζήσουμε μαζί αυτή την μαγική εμπειρία! Να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια, τότε που τρυγούσαμε το αμπέλι του παππού, με χαρά και με τραγούδια. Με την πρωινή δροσιά, με την μυρωδιά του χώματος, μέσα στην ηρεμία του μοναδικού οικοσυστήματος της ACHAIA CLAUSS! Μια γιορτή, μια μεγάλη χαρά, ένα πανηγύρι!
Θα έχουμε βοηθό μας το άσπρο άτι μας, τον Τσίλια, με την σούστα του, να μεταφέρει τα σταφύλια.
Για ψαθάκι και ψαλίδα, μη νοιαστείτε. Έχουμε φροντίσει εμείς!
Ελάτε όλοι, μικροί, μεγάλοι!

Πιστοί στην παράδοση 157 χρόνων και τρύγων, το Σάββατο πρωί-πρωί ξεκινάμε τον «πόλεμό μας», τον τρύγο μας. Το σπουδαιότερο γεγονός της χρονιάς για την αγροτική οικονομία της περιοχής μας. Η ανταμοιβή μιας πολύ σκληρής δουλειάς, που έχει προηγηθεί. Στο αμπέλι μας, γύρω από τον Πύργο Clauss, θα τρυγήσουμε τα ζουμερά σταφύλια Μαυροδάφνης. Μια ποσότητα από αυτά θα τα απλώσουμε στις λιάστρες για να αφυδατωθούν και μετά να «πατηθούν» και να προσδώσουν στην Μαυροδάφνη τα υπέροχα μελένια αρώματα αποξηραμένων φρούτων. Ενώ μια άλλη ποσότητα Μαυροδάφνης θα πάει για διαλογή με τα χέρια και αποβοστρύχωση. Αποβοστρύχωση είναι η αφαίρεση των βοστρύχων (κοτσανιών) πριν το σπάσιμο ή το πάτημα.
Σας περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί την χαρούμενη ημέρα του τρυγητού μας!