"Συνηθίσαμε πια να ακούμε τα ανύπαρκτα επιτεύγματα και τις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία. Πέρυσι ο κος Τσίπρας είπε ένα σωρό ψέματα για την Δημόσια Υγεία η οποία καταρρέει από τις ελλείψεις Προσωπικού και κονδυλίων.

Αναφέρθηκε στην Δωρεάν Περίθαλψη 1,5 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών. Ξέχασε να μας ότι την πληρώνουν αδρά οι πολίτες. 800 εκατ. ευρώ το χρόνο με την αύξηση που αποφάσισε η κυβέρνησή του κατά 2% της εισφοράς στην Υγειονομική Περίθαλψη σε μισθούς, συντάξεις και την επέκταση της στις Επικουρικές. Και όμως από αυτά τα χρήματα μόνο ένα μικρό μέρος καταλήγει στα Νοσοκομεία.

Η χρηματοδότηση μειώνεται στα Νοσοκομεία αν και η ζήτηση αυξήθηκε 30% εξυπηρετώντας πολύ σωστά χιλιάδες ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (πρόσφυγες, μετανάστες πολλές φορές με προκλητή ζήτηση).

Το έτος 2015 τα Νοσοκομεία έλαβαν 1,5 δις ευρώ κρατική χρηματοδότηση και εφέτος θα λάβουν 786 εκατ. ευρώ. Αθροίζοντας και τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ περί τα 500 εκατ. ευρώ υπολείπεται κατά πολύ της χρηματοδότησης του έτους 2015. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι 600εκ.ευρώ. Γι’ αυτό υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό τα Νοσοκομεία ξεμένουν από υγειονομικό και χειρουργικό υλικό, από φάρμακα, από αναλώσιμα υλικά. Γι’ αυτό ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι για τα σκουπίδια. Οι Ασθενείς έκτακτα περιστατικά διακομίζονται σε τρία και τέσσερα Νοσοκομεία προκειμένου να βρουν κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα για διάγνωση και θεραπεία. Εάν συνδυαστεί με τη διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης διασωστών η κατάσταση είναι αφόρητη.

Μίλησε ο κος Τσίπρας για την εμβληματική μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με τη δημιουργία 239 ΤΟΜΥ σε 65 αστικές περιοχές της χώρας.

Η Κυβέρνηση κατάφερε να λειτουργήσει μόνο 69 ΤΟΜΥ με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Μετονομάζουν τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου το ένα μετά το άλλο σε ΤΟΜΥ.

Ανοίγουν μία ΤΟΜΥ (όπως στη Θεσσαλονίκη χθες) και την εγκαινιάζουν με μεγαλοπρέπεια σαν να πρόκειται για τα εγκαίνια του «Μουσείου της Ακρόπολης». 50 Κέντρα Υγείας Αγροτικού Τύπου κλείνουν μεσημέρι ή εφημερεύουν ημέρα παρά ημέρα. Ο Πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε πέρυσι στη ΔΕΘ ότι από το 2015 προστέθηκαν στο ΕΣΥ πάνω από 9.000 γιατροί, Νοσηλευτές, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες στελέχωσης με επιπλέον 9.500 άτομα το επόμενο διάστημα. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσέλαβε έως τώρα 18.500 υπαλλήλους στο ΕΣΥ!!!

Το μεγαλύτερο ψέμα, που έχει πει ο κος Τσίπρας. Παρέλαβε ως κυβέρνηση τα Νοσοκομεία με 69.223 υπαλλήλους και τα παραδίδει με 63.150 υπαλλήλους. Μείωση κατά 6.073.

Πού είναι οι 18.500 προσλήψεις; 12.000 προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης (επικουρικό, πρώην εργολαβικό) βρίσκονται σε ομηρία από την κυβέρνηση ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου από τα Νοσοκομεία.

Κατά διαστήματα δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία τους. Η κυβέρνηση αρνείται να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.  Οι μισθοί μας κατά μέσο όρο είναι 800ευρώ το μήνα. Οι περικοπές στους μισθούς μας κατά τα χρόνια των Μνημονίων, είναι 40%. Κι όμως ετοιμάζονται να περικόψουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Εάν περικοπεί θα παίρνουμε κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Δεν μας εντάσσουν στα ΒΑΕ παρότι ανήκουμε στον ενιαίο φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και τα επαγγέλματά μας είναι άκρως επικίνδυνα και ανθυγιεινά.

Γι’ αυτό η υποδοχή στη Θεσσαλονίκη του Πρωθυπουργού θα είναι με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 μεγάλη ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8πμ από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η Πορεία θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης που η Διευθύντριά του αναβαθμίστηκε σε Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 συμμετέχουμε δυναμικά στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 6μμ 42 χρόνια ακόμη ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ το 2060. Άδειασαν οι τσέπες μας και υγεία δεν έχουμε!!!" αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.