Η πολύχρονη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης, τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία την ίδια ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι, η απουσία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, επιδρά αρνητικά στην ουσιαστική μόρφωση των μαθητών – μαθητριών.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες των μαθητών – μαθητριών, μειώνουν τη δυνατότητα στήριξης τους από την λαϊκή οικογένεια.

"Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν και την φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 να συνεχιστεί, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ο θεσμός του Φροντιστηρίου, του οποίου η δομή και η λειτουργία του στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Καλούμε όλους τους Φορείς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Η λειτουργία του απαιτεί την μαζική συμμετοχή Εθελοντών Εκπαιδευτικών. Προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμβάλουν με την συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες" αναφέρει η πρόσκληση του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα :

  • Για την Πρωτοβάθμια απαιτούνται Δάσκαλοι που θα διδάξουν Γλώσσα και Μαθηματικά.
  • Για τη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) απαιτούνται Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων: Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, καθηγητές που μπορούν να διδάξουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και καθηγητές για τα μαθήματα ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ.

Για τους μαθητές

Ο Δήμος της Πάτρας έχει την πρόθεση να λειτουργήσει το σχολικό έτος 2018-2019 Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, στήριξης των επιδόσεων των μαθητών-μαθητριών στα μαθήματα τους (ανάλογα με την συμμετοχή των Εκπαιδευτικών), στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανάλογα με την συμμετοχή των Εκπαιδευτικών επιδιώκουμε να διδαχθούν:

Στο Δημοτικό τα μαθήματα: Γλώσσα και Μαθηματικά.

Στα Γυμνάσια: Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία.

Στα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ):
Στην Α΄ Λυκείου: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά (Άλγεβρα – Γεωμετρία), Φυσική, Χημεία.

Στην Β΄ Λυκείου:
τα μαθήματα Κορμού: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά (Άλγεβρα – Γεωμετρία), Φυσική, Χημεία.
τα μαθήματα Προσανατολισμού:
α) Θετικών Σπουδών: Μαθηματικά, Φυσική.
β) Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.

Στην Γ΄ Λυκείου:
τα μαθήματα Κορμού: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Βιολογία, Μαθηματικά.
τα μαθήματα Προσανατολισμού:
α) Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά.
β) Θετικών Σπουδών: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.
γ) Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής: Μαθηματικά, ΑΟΘ, ΑΕΠΠ.

Η υποβολή των αιτήσεων (για εκπαιδευτικούς και μαθητές) ξεκινά από την Δευτέρα 10/09/2018 έως Σάββατο 22/09/2018 με τον εξής τρόπο:

  • Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄, 3ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Σάββατο και ώρα 11:00 – 14:30 μμ. Τηλ. Επικοινωνίας: 2610-2610-274035
  • Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων.
  • Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email [email protected]

Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο site του Δήμου www.e-patras.gr