Υπόθεση: Τι συμβαίνει όταν συναντιέται ένας κυνικός βιομήχανος με έναν αριστερό εργάτη του; Πως μια πρώην σύζυγος,μια ερωμένη, ένας αστυνομικός,ένας ανακριτής και μια γιατρός μπορούν να ταράξουν την πολιτική και οικονομική ισορροπία της Ιταλίας.Οι καταστάσεις ανατρέπονται, οι συμπτώσεις ξεγελούν, τα πρόσωπα μπερδεύονται και η ιστορία περιπλέκεται.

Το έργο "Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες" αποτελεί μια πολιτική κωμωδία καταστάσεων. Ο Ντάριο Φο με αφορμή την απαγωγή και δολοφονία του πρωθυπουργού Άλντο Μόρο από Ερυθρές Ταξιαρχείες συνθέτει το συγκεκριμένο έργο με σκοπό να σχολιάσει την πολιτική κατάστάση της Ιταλίας. Η αιχμηρή του πένα σατυρίζει με σαρκασμό και ανατρεπτικό χιούμορ την διαφθορά της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την πολιτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, την συγκάλυψη πολιτικών εγκλημάτων, τη απραξία της αστυνομίας και το ευμετάβλητο της ζωής. Ένα έργο διαχρονικό που κλείνει πονηρά το μάτι στη κοινωνία που ζούμε!

Σκηνοθεσία: Αγγελική Χριστοπούλου
Διανομή με αλφαβητική σειρά: Γκρέκας Γιώργος, Δριμάλας Σωτήρης, Παναγόπουλος Γιάννης, Τακοπούλου Αθανασία, Τρουπή Έφη, Χριστοπούλου Ασημίνα-Σοφία