Σε θέση ετοιμότητας βρίσκονται οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας, έχοντας ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διεργασίες μέχρι τη μέρα που θα υποδεχθούν τους μαθητές για να ξεκινήσει και επίσημα η νέα σχολική χρονιά, στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Η σχολική χρονιά ξεκινάει για ακόμα μία φορά με αρκετά προβλήματα και με ελλείψεις. Ο κατάλογος των αναπληρωτών που ανέβηκε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, για όλες τις περιοχές της χώρας, δείχνει ότι θα καλυφθούν τη νέα χρόνια κάποια από τα μεγάλα κενά που υπήρχαν στις προηγούμενες, όμως κάποια άλλα θα παραμείνουν ως είχαν, δημιουργώντας τα ίδια προβλήματα. 

Η ολική αποτίμηση της λίστας των αναπληρωτών για τα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, όμως, αναφέρουν ότι υπάρχει μία μεγάλη κάλυψη των κενών σε επίπεδο ειδικότητας, όμως από την άλλη παραμένουν οι ελλείψεις σε δασκάλους, στην ειδική αγωγή και στον τομέα της παράλληλης στήριξης. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr για το ζήτημα τόνισε: "Στις ειδικότητες πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και τα κενά θα καλυφθούν από τους αναπληρωτές.

Όμως στους δασκάλους, στην ειδική αγωγή και στην παράλληλη στήριξη, μάλλον, θα έχουμε και τη νέα σχολική χρονιά πρόβλημα, αφού τα κενά στην περιοχή μας, σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν καλυφθεί.

Ελπίζουμε όμως να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν, άμεσα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς γιατί είναι σημαντικό για τα σχολεία να ξεκινούν τα μαθήματα έχοντας επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλους τους τομείς". 

Συνάντηση για το ζήτημα των σχολικών υποδομών

Σε ότι αφορά, πάντως, το θέμα των σχολικών υποδομών, ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Σταυρογιαννόπουλος τονίζει: "Τα σχολικά κτίρια βρίσκονται εδώ και χρόνια σε κακή κατάσταση.

Είναι γεγονός όμως ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται επιδιορθώσεις και εργασίες για τη βελτίωσή τους. Εμείς ως σύλλογος είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ανδρέα Αθανασόπουλο, για το θέμα και του ζητήσαμε να κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε οι εργασίες αυτές να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, έως ότου ανοίξουν τα σχολεία, ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν τη χρονιά μέσα σε ένα όμορφο, σύγχρονο και χαρούμενο περιβάλλον".