Οι διαρρήξεις στην Πάτρα και οι κλοπές "θερίζουν", με τους δράστες να ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους για να κάνουν τη... δουλειά τους. 

Ένας από τους τελευταίους που έχει παρατηρηθεί σε αρκετές γειτονιές και συνοικίες της Πάτρας, έχει να κάνει με τα πορτοκάλια, τα μήλα, τις πέτρες, ακόμα και τα κουκουνάρια. Οι διαρρήκτες τα πετούν στις αυλές των διαμερισμάτων που έχουν βάλει στο μάτι, με στόχο να βρουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

Σκοπός τους είναι να δουν αν οι ένοικοι των σπιτιών είναι μέσα και έτσι πετυχαίνοντας με το κουκουνάρι ή ό,τι άλλο ρίξουν την πόρτα του μπαλκονιού ή το παράθυρο, το καταφέρνουν, αφού οι ιδιοκτήτες ακούν το θόρυβο και τρομάζουν. 

Αν δεν βγει κανείς όμως στο μπαλκόνι, αυτό σημαίνει ότι το διαμέρισμα είναι άδειο και τότε οι διαρρήκτες σκαρφαλώνουν και μέσα σε λίγα λεπτά καταφέρνουν και μπαίνουν μέσα. 

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει τουλάχιστον τρία περιστατικά στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν και αλλού τέτοια κρούσματα σε περιοχές, όπως η Εγλυκάδα και τα Ζαρουχλέικα.