Η Φώφη Γεννηματά δεσμεύθηκε για τη σταδιακή μείωση του φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από το 29% στο 20%.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δύναμη να επιταχύνουν το τρένο της ανάπτυξης και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε η κ. Γεννηματά μετά τη συνάντηση. «Οταν είμαστε πρωταθλητές στους φόρους, όπως διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ, πάμε για υποβιβασμό στα θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων», σημείωσε και συνέχισε: «Είναι δέσμευσή μας η μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, η μείωση των φόρων στην παραγωγή και η ελάφρυνση των νοικοκυριών με πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που εφαρμόζει καθηλώνει και εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Αρκετά πια με τις ψεύτικες υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Στεκόμαστε δίπλα τους. Το σχέδιο Ελλάδα που προτείνουμε στηρίζεται στη δυναμική τους και δίνει κίνητρα για επενδύσεις, ενίσχυση του ανταγωνισμού, της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Αποκαθιστούμε τη ρευστότητα, αλλάζουμε το κράτος, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που πραγματικά προσπαθούν», δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.