Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου διανύει μια σταθερή, ανοδική πορεία. Ωρίμασε ακόμα περισσότερο. Απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική μέσω της μεγάλης – συγκινητικής Εθελοντικής προσφοράς των Εκπαιδευτικών, από το ενδιαφέρον των Εκπαιδευτικών φορέων, των Διευθυντών και των συλλόγων διδασκόντων του Δημόσιου Σχολείου, των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των άλλων φορέων της περιοχής. Το παρακολούθησαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των λαϊκών οικογενειών, δίδαξε εξίσου μεγάλος αριθμός Εθελοντών Εκπαιδευτικών.

"Οι συνθήκες που επέβαλαν την δημιουργία και την λειτουργία του ως εργαλείο βελτίωσης της επίδοσης μαθητών και γενικότερης στήριξης στη μόρφωση και στην εξέλιξή τους, δυστυχώς παραμένουν και χειροτερεύουν.

Η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων σε όλους τους τομείς της οικονομικής – κοινωνικής ζωής, έχει οδηγήσει την πλειοψηφία του λαού στην οικονομική ασφυξία.

Παρά τις συνειδητά ψεύτικες ελπίδες που μοιράζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επιστροφή στην κανονικότητα το «τέλος των μνημονίων” και την “νέα εποχή” η πραγματικότητα που βιώνει η εργατική – λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι περισσότερη φτώχεια και ανασφάλεια.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Με την υποχρηματοδότησή της, τις ελλείψεις σε Εκπαιδευτικούς, με τα υπερπλήρη τμήματα μαθητών, την απουσία ουσιαστικών δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. Με αυτόν τον τρόπο η ουσιαστική μόρφωση υπονομεύεται και η σχολική διαρροή αυξάνεται.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο γονιός (όποιος μπορεί), να πληρώνει από το εισόδημά του την κάλυψη των κενών στη γνώση των παιδιών του, που έπρεπε να προσφέρει το Δημόσιο Σχολείο.

Σ’ αυτή τη χρονιά είναι ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο οργανωμένος αγώνας συλλογικής διεκδίκησης για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

Οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλουν και τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019, τη συνέχιση του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης», υπό την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, του οποίου η δομή και η λειτουργία στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς (συλλόγους εκπαιδευτικών, λαϊκές επιτροπές, σωματεία εργαζομένων, επιστημονικούς φορείς, εκπολιτιστικούς συλλόγους) καθώς και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν και φέτος αυτή την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η υποβολή των αιτήσεων μαθητών και εκπαιδευτικών, ξεκινά από την Δευτέρα 10/09/2018 έως Σάββατο 22/09/2018 με τον εξής τρόπο:

1) Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,3ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Σάββατο και ώρα 11:00-14:30 μμ.
Τηλ. Επικοινωνίας : 2610-274035
2) Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δ. Πατρέων.
3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email
[email protected]

Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο site του Δήμου e-patras.gr" αναφέρει η ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας.