Φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους οι κάτοικοι της Εγλυκάδας με την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά τους. 

Όπως υποστηρίζουν τα κρούσματα παραβατικότητας εξαιτίας του καταυλισμού των Ρομά, στο γειτονικό Ριγανόκαμπο είναι σε καθημερινή βάση, με τους ίδιους να είναι αναγκασμένοι να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να κάνουν περιπολίες στα σπίτια και τα μαγαζιά τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. 

Οι Ρομά, από την άλλη πλευρά, παραμονεύουν νύχτα μέρα και ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία για να μπουν σε σπίτια, αποθήκες και μαγαζιά για να πάρουν ότι αντικείμενο μπορεί να τους χρησιμεύσει. Πριν από μερικές μέρες οι Ρομά άνοιξαν δύο σπίτια της περιοχής, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους ήταν μέσα. 

Οι κάτοικοι της Εγλυκάδας υποστηρίζουν ότι αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, το κακό δεν θα αργήσει να γίνει. Όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις οι ίδιοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας τους ανθρώπους αυτούς να τους κλέψουν και να τους ληστέψουν μπροστά στα μάτια τους. 

Έτσι και αλλιώς θεωρούν ότι η πολιτεία τους έχει αφήσει στο έλεος του καταυλισμού, δεν έχει κάνει τίποτα για το πρόβλημά τους και ότι έχει κάνει δεν έχει αποδώσει, ενώ οι περιπολίες της αστυνομίας είναι ελάχιστες σε σύγκριση με τα φαινόμενα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή τους.