Ούτε το "τρέχει", αλλά ούτε και το απορρίπτει ο Δήμος Πατρέων το θέμα της πειραματικής εφαρμογής του προγράμματος του 5G, κρατώντας μία στάση αναμονής. 

Το χαρτιά, με όλους τους συμβαλλόμενους φορείς που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διαδικασία είναι όλα έτοιμα, περιμένουν τις υπογραφές, όμως από την πλευρά του ο Δήμος έχει "παγώσει" το ζήτημα, μετά από συζητήσεις που είχε με ανθρώπους του ιατρικού κυρίως χώρου που υποστηρίζουν ότι το 5G θα φέρει σημαντικούς κινδύνους στη δημόσια υγεία. 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής οι φόβοι των επιστημόνων αυτών, αλλά και γενικότερα μιας σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης της Πάτρας, δεν είναι αβάσιμοι. Εφόσον έρθει στην Πάτρα το 5G, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου θα τριπλασιαστούν, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.  

Από την άλλη η τεχνολογία θα φέρει σημαντικά πράγματα στην πόλη και θα βοηθήσει στο να υλοποιηθούν προγράμματα του πακέτου "Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης" που θα δώσουν έξυπνες και καινοτόμες λύσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξΉ της και ανεβάζοντας το επίπεδο ποιότητας ζωής. 

Στα Τρίκαλα, την δεύτερη πόλη που επιλέχΘηκε για την πειραματική εφαρμογή του 5G, ήδη η νέα τεχνολογία έγινε δεκτή. Για το Δήμο της Πάτρας, όμως, το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Η έλευση της νέας τεχνολογίας και η υλοποίησή της θα φέρει επιπτώσεις και κινδύνους στη δημόσια υγεία; Μέχρι να αποσαφηνιστεί αυτό το θέμα θα περιμένει. 

Το ζήτημα όμως από τη άλλη πλευρά είναι κατά πόσο μπορεί να περιμένει και η κυβέρνηση. Από το 2020 και μετά το 5G θα είναι έτσι και αλλιώς εμπορικά διαθέσιμο παντού και από το 2025 θα κυριαρχεί...