Από τις αρχές του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και να είναι έτοιμο το πρώτο μικρό δίκτυο φυσικού αερίου στην Πάτρα. 

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, μιλώντας το Ράδιο Γάμμα. 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Αϊβαλή, ο Τερματικός Σταθμός του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου θα εγκατασταθεί στη νήσο Ρεβυθούσα, κοντά στην ακτή της Αγίας Τριάδος, στον κόλπο Παχής Μεγάρων. 

Η έλευσή του στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, θα έρχεται οδικώς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στην Πάτρα πρόκειται να κατασκευαστούν δύο δεξαμενές των 400 κυβικών, σε διαφορετικές περιοχές της Πάτρας, κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση, αλλά και για λόγους ασφαλείας. 

Οι λόγοι ασφαλείας απομακρύνουν το ενδεχόμενο της δημιουργίας μία εκ των δύο δεξαμενών κοντά στο νέο λιμάνι, κοντά δηλαδή, σε κατοικήσιμη περιοχή της Πάτρας, αφού με το παραμικρό ατύχημα μπορούν να σημειωθούν μεγάλες ζημιές και το κυριότερο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στη συνάντηση που έγινε προ ημερών στο υπουργείο υποδομών, παρουσία του δημάρχου, του Περιφερειάρχη και του προέδρου του ΤΕΕ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ήταν κατηγορηματικός, στη μη εγκατάσταση δεξαμενών υγροποιημένου φυσικού αερίου εντός του λιμανιού δίπλα από γειτονιές, σπίτια και σχολεία. 

Οπότε οι αρμόδιοι φορείς και ειδικότερα ο ΟΛΠΑ με το ΤΕΕ, θα πρέπει να βρουν νέα σημεία έξω από τον αστικό ιστό της Πάτρας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι δεξαμενές αυτές που πρόκειται να δώσουν πραγματικά σημαντική πνοή στο λιμάνι και στην ανάπτυξη της περιοχής.