Σήμερα πέρασα από την ΔΕΥΑΠ (την δημοτική υπηρεσία ύδρευσης της Πάτρας) να πληρώσω το νερό. Δεν έστειλα τον μπάτλερ μου με την Rolls Royce, διότι θέλω να αφουγκράζομαι ο ίδιος την πραγματικότητα! (Χα!)

Στα τέσσερα ταμεία δεν υπήρχε κόσμος, αλλά στα γκισέ των ρυθμίσεων μία ουρά Σοβιετικού τύπου. Μιλάμε τώρα για το κοινωνικό αγαθό του νερού, το οποίο εγώ ο αρχι-καπιταλιστής με τις Rolls Royce και το πολυπληθές βοηθητικό προσωπικό και τους πύργους στην Βουργουνδία αρνούμαι να δεχτώ πως μπορεί να διακοπεί σε έναν συνάνθρωπό μου.

Και μιλάμε για ποσά της τάξεως των 15 ευρώ το δίμηνο…

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ αυτήν την κατάντια στους συνανθρώπους μου. Αλλά, υπάρχει ένα αλλά…

Γιατί τόσο εύκολα και χωρίς μάχη το δέχτηκαν;

Γιατί τόσο εύκολα έγιναν Ηττο-Pathians?

Γιατίιιιι;

Γιατί δέχτηκαν την επιβολή της φτώχειας, την αναγκαστική μετανάστευση, την μιζέρια;

Εάν το παιδί σου δεν μπορεί να ζήσει εδώ κάνε το παιδί εκείνου, ο οποίος σε έφερε σε αυτήν την κατάσταση να φύγει. Οι άλλοι καλά περνάνε. Εσύ πονάς.

Εάν σου καταργεί ένα ρεντίκολο τα Λατινικά μάθε τα μόνος σου. Ποιός σε εμποδίζει;

Εάν θεοποιείς την υποτιθέμενη καθαρίστρια (μα να είμαστε σοβαροί, το κάθε έντιμο επάγγελμα είναι απόλυτα αποδεκτό, ποιός είσαι εσύ, ο οποίος θα κρίνει έναν άνθρωπο) αλλά ταυτόχρονα αρνείσαι το Harvard είσαι λάθος.

Γίνε ο πρώτος και καλύτερος, αποφοίτησε με 9,5 και άνω από τη σχολή σου και το κάθε Harvard, M.I.T., Berkeley, Stanford, Yale θα σε δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Το γνωρίζω προσωπικά ο ίδιος και μόνο την μηχανή μου με μεγάλη χαρά τότε πούλησα προκειμένου να την μετατρέψω σε εισιτήρια για το Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α., το οποίο μέ δέχτηκε με υποτροφία.

Τι σε εμποδίζει να πλουτίσεις; Ο Τσίπρας, η Τρόικα, η Δεξιά;

Εάν το πιστεύεις τότε δεν αξίζεις μία. Είσαι Ηττο-Pathian και ρίψασπις

‘Η σου αρέσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ονομάτων; Εάν ναί τότε δεν τα χρειάζεσαι ή δεν σου αξίζουν

Κάνε την ανάσα σου να την νιώσουν όσοι σε ξεφτιλίζουν επειδή αγωνίζονται για τους άθλιους μεν στόχους τους ενώ εσύ εγκαταλείπεις.

Αγωνίσου! Μην είσαι Ηττο-Parthian!

Γι’ αυτό αλλάζω σήμερα την εικόνα του προφίλ μου από την θλίψη μου. Απλά από εμένα μία λέξη μόνο θα ακουστεί:

Α γ ω ν ί σ ο υ !!!

Και να σας θυμίσω και κάτι ακόμα. Ο Φράνκο ο στυγνός δικτάτορας της Ισπανίας κατέλαβε την εξουσία με πόλεμο. Κι αν επί 50 έτη οι Ισπανοί ήσαν υπό την φασιστική του μπότα ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος ενέπνευσε χιλιάδες άλλους δημοκράτες ανά τον Κόσμο να αγωνιστούν για τα σπουδαία ιδεώδη τους.

Ακόμα και εάν χάσεις (ποιός μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα) η θέση σου έναντι των γεγονότων θα λαμπρύνει την παγκόσμια ιστορία και θα έχεις θέσει καί εσύ ένα λιθαράκι στην βελτίωση της ανθρωπότητας. Και επιπλέον δεν έχεις καμία ιδέα πώς αυτό αξιοποιείται στο συμπαντικό γίγνεσθαι.

Αλλά η ηττοπάθεια είναι αμαρτία.

Do NOT be an Ηττο-Pathian!
(Μην είσαι ηττοπαθής)!

Τεύκρος.