Το νερό και η λειτουργία του σε σχέση με τη ζωή του ανθρώπου, είναι το θέμα που έρχεται να αναδείξει φέτος το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, μέσα από την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Με οδηγό το χορό και με τη χρήση οπτικοακουστικών Μέσων, τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών του Χορευτικού, θα παρουσιάσουν το νερό σαν αγαθό, απαραίτητο για τον άνθρωπο, τη χρήση του, την κατάχρησή του, αλλά και την εμπορευματοποίησή του, έτσι ώστε από αγαθό να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης και ανταγωνισμού.

Συνδυάζοντας τη μουσική, την κίνηση και την εικόνα, για μία ακόμα φορά, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, θα στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα,   καταδεικνύοντας το  ρόλο του νερού στην τέχνη και πως αυτό επηρέασε την λαϊκή παράδοση του κάθε τόπου. 

Δεν είναι τυχαίο, πως κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει να διηγηθεί την δική της ξεχωριστή ιστορία γύρω από το νερό. Νεράιδες, ξωτικά, θρύλοι, παραδόσεις γεμίζουν με απερίγραπτη χάρη της λαϊκή μας τέχνη. Με πολλή προσοχή, μεράκι, γνώση και έμπνευση , τα μέλη του Χορευτικού, προσεγγίζουν όλον αυτό τον πλούτο της λαϊκής μούσας, φτάνοντας στο σήμερα και τα προβλήματα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί.

Χορεύοντας στον κύκλο του νερού κάθε βήμα θα είναι και ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο. Όλα αυτά δοσμένα μέσα από την εικόνα, τον λόγο, την μουσική και βέβαια τον χορό.