Σε ερώτηση του ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον υπουργό Eσωτερικών αναφέρει:

"Βιτρίνα της πόλης και αχίλλεια πτέρνα της. Ο Μόλος, στολίδι της Πάτρας, μια εποχή, καύχημα και χαρά των πολιτών, χάρη στο φάρο και την αύρα του.

Σήμερα; Αλλεπάλληλες οι διαμαρτυρίες πατρινών μας υποχρεώνουν για την κατάθεση της παρούσας ερώτησης με αντικείμενο ένα εμβληματικό χώρο της πόλης που παραμένει σε λυπηρή κατάσταση την ώρα όπου σχεδόν όλη η Ελλάδα ανεβαίνει τουριστικά και που στο πρόσφατο παρελθόν έγινε ο υγρός τάφος νεαρών φοιτητών…

Ο Δήμος δεν προχωρά σε κάποια εκ βαθέων ανάπλαση δικαιολογούμενος πως αυτό θα γίνει μετά από την οργανωμένη αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου. Ούτε καν όμως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός δεν έχει ξεκινήσει. Το ρολόι λοιπόν της επόμενης εποχής δεν έχει ακόμα αρχίσει καν να χτυπά.

Θα πάμε σε μια αξιοποίηση σοβαρών προδιαγραφών; Θα περάσουν χρόνια για να ολοκληρωθεί η όποια ανάπλαση; Τι θα γίνει όμως μέχρι τότε; Μιλάμε για ένα σημείο στρατηγικό, εμβληματικό, επισκέψιμο.

Και όπως γράφει η ιστορική και έγκυρη εφημερίδα «Πελοπόννησος» δεν πρόκειται μονον για τα χορταριάσματα, τα «κουρασμένα» υλικά των επιδομών, την παρωχημένη αρχιτεκτονική και τη γύμνια του τοπίου.

Μιλάμε δυστυχώς για τη νεότερη πληγή.

Την αλόγιστη κατάληψη του πλατώματος από έναν στόλο ΙΧ, πρωί, απόγευμα και βράδυ μέχρι το χείλος του Μόλου όταν στο πρόσφατο παρελθόν κάποιες  οικογένειες είχαν θρηνήσει θύματα από ένα σφάλμα της στιγμής κατά την οδήγηση πάνω στην αχανή αλλά επισφαλή ελεύθερη επιφάνεια;

Η κατάσταση προϊδεάζει δυσάρεστα.

Όπως και να έχει, η επόμενη μέρα του θαλασσίου μετώπου θα χρειαστεί καιρό. Θα πρέπει να υπάρξει ένα αξιοπρεπές ενδιάμεσο στάδιο.

Ο τουρισμός αυξάνεται πανελληνίως.

Θα επιτρέπετε όλοι οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι  να δίνει η Πάτρα –η Δυτική Συμπρωτεύουσα- παραπάνω λόγους στον ξένο κόσμο να μην την επισκεφθεί και να μην την προτιμήσει;

Ένα ερώτημα το οποίο καλείσθε και εσείς πρωτευόντως ως Υπουργός Τουρισμού να απαντήσετε.

Και τέλος ένα προς τον συνερωτώμενο Υπουργό Εσωτερικών, που έχει την πολιτική ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ, τι εντολές θα δώσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών για την περιφρούρηση της ασφάλειας ακόμα και αυτού του αγαθού της ζωής και την επιβολή της τάξης και του νόμου στο «ΜΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»;"