Μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα του "Culture and Shopping", κλείνοντας έτσι τη φετινή τουριστική καλοκαιρινή σεζόν, με έναν σίγουρα ικανοποιητικό τρόπο. 

Ο απολογισμός αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθεί για τα καλά η τουριστική σεζόν, που ειδικότερα φέτος, στα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής έχει πάρει παράταση και δεν πρόκειται να κλείσει ούτε τον Αύγουστο, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά όλο το Σεπτέμβριο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λένε οι αφίξεις των τουριστών στο αεροδρόμιο και οι κρατήσεις των ξενοδοχειακών μονάδων. 

Το ότι το πρόγραμμα του "Culture and Shopping" θα συνεχιστεί έως στις αρχές με μέσα Οκτώβρη, αυτό σημαίνει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την τουριστική δυναμική της Πάτρας. Σημαίνει ότι θα έρχονται τουρίστες στην αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας μέχρι τότε, έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για να δουν τα αξιοθέατα και τα μνημεία της πόλης. 

Το ενδιαφέρον αυτό, άλλωστε, έχουν εκφράσει οι ιθύνοντες των ξενοδοχειακών μονάδων στους αρμόδιους του προγράμματος που "τρέχει" το Επιμελητήριο, ζητώντας τους να φέρουν νέους χάρτες για την Πάτρα και τα καταστήματα που προβάλλονται σε αυτούς, αφού τους θέλουν οι ίδιοι οι τουρίστες που έρχονται με τα τουριστικά πούλμαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Φέτος, πάντως, αυτό που παρατηρήθηκε σε ότι αφορά την προέλευση των τουριστών που έρχονται στα ξενοδοχεία της περιοχής και στην Πάτρα, ήταν μία πτώση των Ρώσων τουριστών και μία αντίστροφη αύξηση των επισκεπτών που προέρχονταν από τις χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Ευρώπης.


Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα πρόκειται να κλείσει και φέτος αρκετά θετικά, σκιαγραφώντας έτσι τη δυναμική της πόλης στον τουρισμό, εφόσον φυσικά γίνουν και οι απαραίτητες υποδομές, αλλά και ο ανάλογος προγραμματισμός. 

Ρόλο στη θετική πορεία του προγράμματος έπαιξαν όλοι οι φορείς που συνεργάστηκαν και έδειξαν διάθεση για να βοηθήσουν, μεταξύ αυτών και ο Δήμος που ανταποκρίθηκε απευθείας σε όλα όσα του ζητήθηκαν.