Οδοιπορικό στην παραλία των Αραχωβιτίκων έκανε ο Ανδρέας Αποσκίτης της σελίδας "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται". 

Μιλάμε για την παραλία που έγινε ένα από καυτά ζητήματα του καλοκαιριού, με πολλούς πολέμιους του Κώστα Πελετίδη και τις παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης να αναφέρονται στο θέμα της εξοχικής κατοικίας του δημάρχου, σε μια περιοχή που πράγματι είναι αποκλεισμένη από τις μάντρες που έχουν κτιστεί εκεί. 

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ανεξάρτητα των λόγων που προέκυψε όλο αυτό το θέμα με την εξοχική κατοικία του Δημάρχου και αυτών που το ανακάλυψαν, είναι γεγονός ότι στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχει ζήτημα. Η πρόσβαση είναι απαγορευμένη, σε διάφορα σημεία έχουν διαμορφωθεί ιδιωτικές παραλίες, υπάρχουν δεκάδες προβλήτες βαθιά στη θάλασσα και τείχη κάστρων από μάντρες που έχουν κτιστεί πάνω στο κύμα. 

Τα σπίτια έχουν σίγουρα όλα τα νόμιμα χαρτιά που απαιτούνται, έχουν νομιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το πώς έχει γίνει αυτό και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα και ας απέχουν λίγα μέτρα από το κύμα. Οι μάντρες όμως απαγορεύουν την πρόσβαση στην παραλία και η καταπάτηση του αιγιαλού είναι εμφανής με γυμνό μάτι. 

Το ζήτημα λοιπόν έχει να κάνει με το ηθικό του μέρος. Ας φροντίσει ο Δήμαρχος, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να γκρεμιστούν τουλάχιστον όλες αυτές οι μάντρες και να παραδοθεί ο αιγιαλός σε χρήση στην αρχική του μορφή, έτσι όπως είναι από τη φύση του, αφού οι ιδιωτικές αυτές παραλίες είναι κοινόχρηστοι χώροι.

Και όχι μόνο στα Αραχωβίτικα, αλλά και σε άλλες παραλίες που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Έτσι θα αναγκάσει όλους αυτούς τους κύκλους που μιλάνε να παύσουν οριστικά. 

Δείτε φωτογραφίες: