Με το που μπήκε το Φθινόπωρο πολλοί είναι αυτοί που θα επιστρέψουν στα γυμναστήρια μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να γυμναστούν μόνοι τους και άλλοι θα απευθυνθούν στους επαγγελματίες του χώρου.

Το Patrasevents.gr βρέθηκε στους χώρους του Reaction Gym και μίλησε με την έμπειρη ομάδα του γυμναστηρίου, οι οποίοι μας έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκγύμνασή μας.

"Όποιος ενδιαφέρεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης δεν θα πρέπει να εστιάσει μόνο στις προσφορές που γίνονται. Θα πρέπει να δίνει βάση στις υπηρεσίες που προσφέρονται και στην ποιότητα των χώρων " μας τόνισαν, υποστηρίζοντας πως τις περισσότερες φορές οι προσφορές με τις χαμηλότερες τιμές αποδεικνύονται πιο ακριβές.

Και εδώ η μεγάλη παγίδα...

"Yπάρχουν γυμαστήρια που ενώ έχουν δυνατότητα εγγραφής 500 ενεργών ατόμων, εγγράφουν έως και 9.000 άτομα. Άρα εάν πάμε με την αναλογικότητα το 20% των συνδρομητών μπορούν να γυμναστούν ταυτόχρονα 1.800 άτομα. Πράγμα αδύνατον. Τα συγκεκριμένα γυμναστήρια είναι αντιλειτουργικά και επικίνδυνα."

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Reaction Gym δεν υπάρχει καμία πρόνοια από το κράτος ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο εξωτερικό υπάρχει ειδική μέριμνα, με την οποία αποτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές.

Παράλληλα αυτό που θα πρέπει να προσέξει όποιος θελήσει να ξεκινήσει σε ένα γυμναστήριο είναι και η καθαριότητα του χώρου καθώς και ο σωστός εξαερισμός.

Το προσωπικό παίζει σημαντικό ρόλο στο γυμναστήριο όπως και ο εξοπλισμός που διαθέτει

"Ένας κύριος παράγοντας στην επιλογή του γυμναστηρίου, είναι το έμπειρο δυναμικό και ο σύγχρονος εξοπλισμός του" επισημαίνουν οι ειδικοί του γυμναστηρίου.

"Επίσης ένας άλλος παράγοντας που συμβάλει στη σωστή εκγύμναση είναι και το πρόγραμμα  προπόνησης. Θα πρέπει να εξεταστεί το ιατρικό του ασκούμενου και να ερωτηθεί για τον επιθυμητό στόχο."

Η ευεξία και η διάθεση που νοιώθεις αμέσως μετά την προπόνηση, είναι το καλύτερο κίνητρο για να γυμναστείς! Kαι αυτό στο Reaction Gym είναι υπόσχεση...