Αρκετά καλά τα πήγε ο Λουκάς Καταπόδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Varese 2018 που έγινε στην Ιταλία, σε μία διοργάνωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. 

Ο πρωταθλητής ποδηλασίας, σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του είδους του, σε μία διαδρομή 126 χιλιομέτρων και σε μία διοργάνωση που συμμετείχαν χιλιάδες ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, κατάφερε να πετύχει μία αρκετά καλή κατάταξη, κάνοντας ρεκόρ επίδοσης και τερματίζοντας 15 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον αντίστοιχο χρόνο που είχε σημειώσει πέρυσι στην ίδια ποδηλατική εκδήλωση. 

Συγκεκριμένα, πήρε την 17η θέση στους 350 αθλητές με μικρή διαφορά χρόνου, σε μια διοργάνωση που φάνηκε ότι το επίπεδο των αγώνων πλέον έχει αλλάξει και από ερασιτεχνικό μετατρέπεται σταδιακά σε επαγγελματικό, καθώς οι επιδόσεις των αθλητών αγγίζουν πλέον αυτά τα όρια.

Το γεγονός αυτό ου σημαίνει για τον ίδιο, που θέλει να συνεχίσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, ότι θα χρειαστεί από εδώ και στο εξής δυνατότερους αγώνες προετοιμασίας και σε πιο συχνό διάστημα. 

Κάτι όμως που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και είναι δύσκολο. Ο ίδιος έγραψε πάντως στην σελίδα του στο facebook μετά τον τερματισμό του, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τον χρόνο που κατάφερε να πετύχει: "Ένας όμορφος αγώνας έχει φτάσει στο τέλος του. Ένας πολύ δύσκολος αγώνας 126 χιλιομέτρων με χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Μοναδικές στιγμές με καλούς  φίλους από Κύπρο και Ελλάδα. Αξέχαστες εμπειρίες που θα μου μείνουν για μια ζωή! Και με ένα αποτέλεσμα που με αφήνει πάρα πολύ ικανοποιημένο".