Φήμες για νέο κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις σε περισσότερους από 5.000 τραπεζοϋπαλλήλους, μέσα στο διάστημα 2019 έως το 2021, έχουν φέρει τον φόβο της ανεργίας και της απώλειας εργασίας στους τραπεζικούς κύκλους της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και στην Πάτρα. 

Το κλείσιμο καταστημάτων, σύμφωνα με τις φήμες αυτές που ολοένα και "φουντώνουν" θα είναι συνέπεια της ανάπτυξης του e- banking που ήδη έχει απλώσει τα δίχτυα του και έχει ξεκινήσει να κυριαρχεί στις επιχειρηματικές συναλλαγές, αλλά και της προσπάθειας των τραπεζών που θέλουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λειτουργικό τους κόστος, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική που έχουν εφαρμόσει από την αρχή της κρίσης. 

Ήδη, άλλωστε, στην Ευρώπη και στην Αμερική, αν και θεωρητικά η κρίση έχει περάσει στο παρελθόν, έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αρκετές απολύσεις υπαλλήλων και περικοπών σε καταστήματα. 

Στην Ελλάδα οι τράπεζες, με αφορμή τα όσα έφερε η κρίση, προχώρησαν τα περασμένα χρόνια σε πολλά λουκέτα υποκαταστημάτων, μια τάση που κυριάρχησε και στην Πάτρα, με πολλά τραπεζικά καταστήματα να κλείνουν και δεκάδες τραπεζοϋπαλλήλους να οδηγούνται σε απόλυση ή ακόμα χειρότερα σε εθελούσια έξοδο. 

Τα προγράμματα αυτά των περικοπών που εφάρμοσαν στο σύνολο τους όλες οι τράπεζες είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην ανεργία και στην ανεύρεση νέας σταδιοδρομίας πολλούς τραπεζικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ήταν για χρόνια στον χώρο, είχαν σπουδάσει πάνω στα τραπεζικά και είχαν αποκτήσει από πτυχία έως και μεταπτυχιακά. 

Πλέον οι φήμες αυτές που έχουν κυκλοφορήσει στους τραπεζικούς κύκλους έχουν δημιουργήσει νέους φόβους στους υπαλλήλους των τραπεζών οι οποίοι γνωρίζουν από την εμπειρία των προηγούμενων ετών ότι στον χώρο τους οι απολύσεις, δεν είναι τίποτα άλλο από επιπλέον αριθμούς και αναζητούν τρόπους για την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.