Τρέμουν την βροχή και τους μήνες που έρχονται στον Άγιο Βασίλειο Πατρών. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τον φόβο των πλημμυρών εξαιτίας των έργων που γίνονται εκεί. Στην πρόσφατη κακοκαιρία που σημειώθηκε στην Πάτρα, με την δυνατή καταιγίδα, παρατηρήθηκαν αρκετά προβλήματα στους δρόμους που πλημμύρισαν στην κυριολεξία, και αν η βροχή συνεχιζόταν με την ίδια ένταση, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για τους κατοίκους. 

Ευτυχώς όμως η καταιγίδα που σημειώθηκε δεν χτύπησε την περιοχή με ένταση, αν και παρόλα αυτά πολλοί δρόμοι έγιναν "λίμνες". Στον Άγιο Βασίλειο οι κάτοικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μένουν μόνιμα εκεί, είναι σίγουροι ότι αν δεν γίνει κάτι και δεν υπάρξουν οι ανάλογες παρεμβάσεις τον χειμώνα που οι βροχές θα γίνουν ακόμα πιο έντονες και συχνές, τα σπίτια και τα μαγαζιά τους θα πλημμυρίσουν. 

Το όλο θέμα δεν είναι πρόσφατο. Υπάρχει τα τελευταία χρόνια όπου μετά τις μεγάλες φωτιές που έπληξαν τα Σελλά και τα Αργυρά παρατηρείται μεγάλος όγκος νερού στην περιοχή όταν βρέχει δυνατά.

Τα έργα που γίνονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή για τη σύνδεση του Προαστιακού με την Πάτρα, αλλά και την διέλευση του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου, έχουν κάνει την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη για τους κατοίκους. 

Στο σημείο των έργων δημιουργείται χείμαρρος, καθώς το νερό δεν μπορεί να ακολουθήσει την φυσική του ροή, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ενδεχόμενο πλημμυρών. Μένει να δούμε αν μέσα στο άμεσο διάστημα υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.