Ξεκινούν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών της μετα-μνημονιακής περιόδου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται να «βγουν» στο σφυρί περί τα 30.000 ακίνητα, όμως την ίδια στιγμή οι τράπεζες προωθούν προγράμματα ρυθμίσεων στεγαστικών δανείων.

Αυτά αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», σύμφωνα με τον οποίο από την Τετάρτη κλιμακώνονται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες (για την προσεχή Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 528 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,), ενώ το 2019 προβλέπονται περίπου 50.000 πλειστηριασμοί ακόμη. Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταγράφονται τάσης φυγής από το νόμο Κατσέλη λόγω της υποχρεωτικής άρσης του τραπεζικού απορρήτου από 15 Σεπτεμβρίου.

Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 14.500 και έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Από αυτούς κηρύχθηκαν γόνιμοι 4.500, δηλαδή οι έξι στους δέκα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.