Με στόχο την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, η πατρινή πρωταθλήτρια του βάδην της Ολυμπιάδας, Σοφία Αλικανιώτη, ξεκινά την προετοιμασία της για να κάνει την υπέρβαση που ζητά. 

Η πατρινή αθλήτρια συνεχίσει την καριέρα της έχοντας προπονητή τον παλιό αθλητή του βάδην του Α.Ο. Έσπερος Πατρών, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, ο οποίος έχει στείλει αρκετούς αθλητές και αθλήτριες σε έξι συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Σοφία Αλικανιώτη έχει εγκατασταθεί εδώ και ένα χρόνο στην Αθήνα, αποφάσισε να προχωρήσει με μέριμνα του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, στην αλλαγή αυτή. 

Η Σοφία Αλικανιώτη είναι μόλις 20 χρονών και έχει δείξει μέχρι στιγμής, μέσα από τις επιδόσεις της ότι έχει πολλές δυνατότητες για να εξελιχθεί και να φτάσει όσο μπορεί πιο ψηλά. 

Έχοντας στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα την προπονήτρια της Ολυμπιάδας, Ντίνα Μπορνιβέλη, που ήταν αυτή την ανακάλυψε και την ανέδειξε, κατάφερε να πετύχει σημαντικά πράγματα σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. 


Πλέον βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ως στόχο της μέσα από την δουλειά και τις εντατικές προπονήσεις της να καταφέρει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να πιάσει το όριο για την μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει το 2020 στο Τόκιο.

Ήδη η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει με την συμμετοχή της στο Athens Walk Camp και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η συμμετοχή της σε ορισμένα ευρωπαϊκά μίτινγκ.